Havaların ısınması ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla tatile gidecek vatandaşlara turizmcilerden önemli bir uyarı geldi: "Bavul hazırlamanın da bazı püf noktaları var. Bavulunuzu hazırlamaya başlamadan önce mutlaka gerekli olan eşyaların bir listesini hazırlayın. Önceliği sağlınıza verin, ilaçlarınızı almayı unutmayın."
    TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, tatile gidecek vatandaşların gidecekleri yere göre bavul hazırlaması gerektiğini söyledi.
    Denize veya dağ bölgesine gidecek tatilcilerin ona göre bavul hazırlamasını tavsiye eden Akkuş, "Sıcaklar arttı, denize gidilecekse güneş yağları unutulmamalı. Gidilecek yere ve iklime göre bavul hazırlamak gerekiyor. Dağa gidilecekse yürüyüş ayakkabıları bavula konulmalı. En önemlisi tatile gidecek kişi eğer kullandığı ilaç varsa önce bavula ilacını koymalı." dedi.
    Giyecek ve ayakkabıların sırasıyla bavula yerleştirilmesi gerektiğini anlatan Akkuş, her işin olduğu gibi bavul hazırlamanın da bazı püf noktaları olduğunu dikkat çekti.
    Öncelikle valizin içindeki en dayanıklı eşyaların en alta yerleştirmesini tavsiye eden Akkuş şu tavsiyelerde bulundu: "Ayakkabıların içini ise çorap, çamaşır gibi yumuşak eşyalarla doldurursanız, hem ayakkabılarınız bozulmaz hem de yerden tasarruf etmiş olursunuz. Buruşmaya meyilli olan giysilerinizi katlarken de aralarına ince kâğıt mendil koyarsanız bavulun içindeki nemi emerek, giysileriniz daha az buruşur. Havlularınız için bavulunuzdaki en uygun yerse bavulun en üstüdür. Böylece havlular nemi emer ve içerideki diğer eşyaların düzgün kalmasını sağlar. Şampuanlarınızı ve banyo kremlerinizi giysilerinizle aynı bavula koymamaya çalışın. Bavulunuzun içine dolma kalem koymak giysileriniz için kesinlikle büyük bir risktir. Uçak basıncındaki değişiklik nedeniyle dolma kalem mürekkep akıtabilir ve mürekkep giysilerden çıkması en zor hatta imkânsız lekelerden biridir."
    Uzun elbise, pardösü gibi giysilerin bavula ilk önce yerleştirilmesi gerekenlerden olduğuna dikkat çeken Akkuş, "Bu tür giysilerin üst kısmı bavulun tabanına yayılırken alt kısmı bavulun dışına sarkık olarak bırakılmalı ve diğer eşyalar bavula doldurulduktan sonra dışarı kalan kısımlar diğer eşyaların üstüne doğru kıvrılmalıdır. Özellikle de kamping tarzı bir tatile gidiyorsanız, yanınıza alacağınız çok fonksiyonlu ufak bir çakı zor anlarda çok işinize yarayabilir." ifadelerini kullandı.