Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Anayasa referandumunda ‘hayır’ diyen konfederasyonları dışlayan ifadeler kullandığını savunarak, Başbakan Erdoğan’ın karşı çıktığını dile getirdi. Koncuk, “Sayın Başbakan da bunu kabul edilemez buldu. ‘asla katılmıyorum, bu ifadelere doğru değildir, bu açıklama yanlış bir açıklamadır’ diye ifade etti. Sayın Başbakanın bu şekilde açıklaması bir anlamda gönlümüze su serpti.” dedi.
    Koncuk, Bursa’da Necatibey Kız Meslek Lisesi’nde düzenlediği basın toplantısında toplu sözleşme sürecini değerlendirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, 657 sayılı devlet memurları kanununu ‘köhne’ şeklinde niteleyerek, 2012 model bir kanun gerektiği yönündeki görüşlerine karşı çıkan Koncuk, bu kanundaki hakların siyasileri rahatsız ettiğini savundu.
    Hükümetlerin, kamuda iş güvencesine sahip olanlar üzerinde yeteri kadar baskı oluşturadığı için bu kanunu değiştirmek istediğini ileri süren Koncuk, şöyle konuştu: “Bu bir maceradır. Hükümetin böyle bir maceraya girmesini tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz. Çünkü 2 milyon 600 bin kamu çalışanının böyle bir hak gaspına seyirci kalması hiç kimse tarafından beklenmemelidir. Şu anda sessiz duran kamu çalışanlarının iş güvencesinin ellerinden alınması durumunda bu kadar sessiz kalacağını kimse beklemesin.”
    TBMM’de alt komisyonda görüşülen Sendika Kanunu konusunda ise 2 konfederasyonun oyun dışı bırakılarak, bütün rollerin bir konfederasyona yüklenmeye çalışıldığını belirten Koncuk, bunun toplu sözleşme anlayışını baltalayacağını kaydetti.

    “BAŞBAKAN İÇİMİZE SU SERPTİ”
    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Bursa’da bir konfederasyonu ziyaretinde, “Biz sadece bir konfederasyonun talebiyle kanun çıkartıyoruz. O sendika Anayasa Referandum’unda ‘evet’ demişti. Diğerleri ‘hayır’ dediği için onların bizden bu sendika konuyla ilgili bir talepte bulunmaları mümkün değildir, hakları yoktur.” şeklinde konuştuğunu dile getiren Koncuk, Arınç hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da Arınç’ı şikayet ettiklerini anlatan Koncuk, şöyle devam etti: “Sayın Bülent Arınç’ın bu ifadeleri kendisine yakışmadı. Sayın Başbakan da bunu kabul edilemez buldu. ‘asla katılmıyorum, bu ifadeler doğru değildir, bu açıklama yanlış bir açıklamadır’ diye ifade etti. Sayın Başbakanın bu şekilde açıklaması bir anlamda gönlümüze su serpti. En azından sayın Başbakan’ın Bülent Arınç gibi düşünmediğini görmek önemli bir gelişmedir diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da hiçbir siyasetçi sayın Bülent Arınç gibi akıl dışı, vicdani ve hukuki olmayan açıklamaları yapmaz.”

    “SENDİKALAR ALANLARDA OLUR”
    'Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinin sadece bakan danışmanları ve şoförleri için yapıldığını, diğer memur kesimlerinin yok sayıldığını dile getiren Koncuk, bunun düzeltilmesi için onlarca eylem yaptıklarını ifade etti.
    “Çözülmezse daha büyük eylem yaparız.” diyen Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda umudumuz toplu sözleşme masasındadır. İnşallah toplu sözleşme masasında bu 700 bin öğretmeni, 100 bin akademisyeni, binlerce devlet memuru, polisi, astsubayı, postacıyı yok sayan bu düzenleme inşallah düzeltilir. Ve kamu çalışanları layık olduğu ücrete sahip olur. Eğer toplu sözleşme masasında çözülemezse sendikalar alanlarda olur, sendikalar meydanlarda olur.”