Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydınlı Mahallesi’nde hummalı bir çalışma yürütüyor.
Mahallenin genelinde yürütülen çalışmalarla bir yandan yeni sokak ve caddeler açılırken, bir yandan da daracık yollar devasa caddelere dönüştürülüyor. Üç büyük caddesi 7 metreden 20 metreye genişletilen Aydınlı Mahallesi’nde, 2 cadde ve 10 sokak yeni açıldı. Toplu konut bölgesi olması nedeniyle yoğun bir yaya ve araç trafiği oluşan Aydınlı Mahallesi, yürütülen çalışmalarla modern bir görüntüye kavuşuyor.
Aydınlı Mahallesi, Patlayıcı Maddeler Yolu, Çamlıbelde Yolu ve Bahar Caddesi’nde yürütülen çalışmalarla, 7-8 metre genişliğindeki yollar 20 metreye genişletiliyor. Mevcut haliyle iki aracın yan yana zorla geçtiği yollar, gidiş ve geliş yönlerinde çift şeride çıkarılıyor. Ayrıca yolların kenarları 2’şer metrelik tretuvarlarla kaplanarak yayaların güvenli ve rahat bir şekilde kullanımına sunuluyor. Daha önce olmayan Atlas ve Gürpınar Caddeleri ve yeni açılan 10 sokak ile, Aydınlı’nın çehresi değişiyor, mahalle modern şehircilik altyapısına kavuşuyor.
Önemli sanayi alanları, okullar ve toplu konutların bulunduğu mahalle, artan nüfusu ile yoğun bir araç ve yaya trafiğine sahne oluyor. Tuzla Belediyesi tarafından yürütülen yol yapım çalışmaları ile, mevcutta yaşanan ve gelecekte yaşanması muhtemel trafik sıkıntıları ortadan kaldırılmış olurken, modern altyapıya kavuşan mahalle önemli ölçüde değer kazanıyor. Yol genişletme çalışmalarından oldukça memnun olan mahalle sakinleri de bugüne kadar Aydınlı’ya yapılan en önemli alt yapı yatırımı olarak ifade ediyorlar. Tuzla belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden mahalleliler, Fen İşleri ekiplerine çalışmalarda destek veriyor.