Gümüşhane’de 18.'si yapılan Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği, Silvan'da 13 askerin şehit olması nedeniyle önceki yıllara göre sönük başladı.
Ramazan ayı nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre erkene alınan ve Diyarbakır Silvan’da şehit olan 13 asker nedeniyle iptal edilmesi gündemde olan 18. Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği sönük törenlerle başladı.
    Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın şenlik çelengini sunmasıyla başlayan programda, daha sonra konuk halk oyunları ekipleri ve protokol üyeleri kortej eşliğinde Zafer Meydanı’na kadar yürüdü. Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı merhum Güneri Kadirbeyoğlu anısına düzenlenen ‘Sanat Sokağı’ açılışının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.
    Belediye Başkanı Mustafa Canlı, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Silvan’da şehit olan askerler nedeniyle şenliğin iptal noktasına geldiğini belirterek, “Acımızı yüreğimize gömerek yaptığımız istişare ve toplantılarda şenliğin yapılmasının doğru olacağına karar verdik.” dedi.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise 18.'sini sevgi ve hüzünle bir arada kutladıkları şenliklerin, Gümüşhane’nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladığını söyledi. Milletvekili Aydın, konuşmasında, ilde yatırımları bulunan kurumlara serzenişte bulunarak, “Şapka ve çanta dağıtarak veya konsere iki sanatçı çıkararak bu şehrin sosyal hayatına katkı sağlanmaz. Daha kalıcı eserler ve daha fazla katkı sağlamalarını bekliyoruz.” diye konuştu.
    Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise Diyarbakır’daki saldırıya değinerek, “Ailelerimize ve bütün milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. Milletimizin bütünlüğünün hiçbir şekilde ortadan kaldırılamayacağını da bu ülkeye ihanet edenler tarafından bilinmesini istiyorum. Hiç kimse bu tür eylemler karşısında yılgınlığa düşmez, düşmeyecektir. O hainlere buradan bir kez daha aklınızı başınıza toplayın diye bir kez daha seslenmek istiyorum.” dedi. Etkinliklerin bu sebeple biraz buruk geçtiğini kaydeden Vali Salihoğlu, bu tür etkinliklerin kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, herkese teşekkür etti.
Vali Salihoğlu’nun konuşması ardından Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayati Yeşilyurt tarafından Vali Salihoğlu, Milletvekili Aydın ve Belediye Başkanı Canlı’ya ‘Dört Mevsim Kağıthane’ konulu fotoğraf albümü hediye edildi.
Konuşmaların ardından aynı alanda Anamur, Giresun, Gaziantep ve Azerbeycan halk oyunları gösterileri sahnelendi. Şenlik kapsamında bugün cirit ve animasyon gösterisi, Türk Halk Müziği konseri, Aşıklar Şöleni ve Açık Hava Sineması etkinlikleri yapılacak. Şenlikler üç gün boyunca devam edecek.
Açılış etkinliklerine Vali Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, eşi Sevim Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, eşi Müzeyyen Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, il dışındaki derneklerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.