Üniversite giriş sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Türkiye genelinde dereceye giren öğrenciler ve aldıkları puanlar da belirlendi. Buna göre İstanbul FEM Dersaneleri öğrencileri 2 dalda Türkiye birinciliği çıkardı. Yabancı Dil Testi Almanca Türkiye birincisi ile Türkçe Sosyal Yerleştirme puanı birincisi sevincini aileleri, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte yaşadı. Birinciler, tercihlerini hukuk ve tıp fakültesinden yana kullanırken, üniversite olarak Fatih ve Süleymanşah Üniversitelerini tercih edeceklerini belirtti.
Fırat Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile sonuçları değerlendiren öğrencilerin yakınları ile öğretmenleri, sonuçların açıklanmasını büyük bir heyecan ile bekledi. Saat 14.00 itibariyle sonuçların belli olmasıyla heyecan doruk noktaya çıktı. Öğrenciler kadar eğitimciler de bir yıllık emeklerinin karşılığını görebilecekler isonuçları heyecan içinde bekledi.
Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Türkiye genelinde bir çok branşta birinciler de belli oldu. İstanbul Lisesi öğrencisi Zeynep Gizem Topçak, Yabancı Dil Almanca dalında Türkiye birincisi oldu. Ferhat Ercümen ise Türkiye Yerleştirme Türkçe Sosyal (TS) 1 branşında birinci olarak yarışı önde göğüsledi. Oguzhan Emre Parlak TS 2 Türkiye ikincisi, Emre Gürbüz, Yabancı Dil 3 Türksü, ikincisi, Onur Dur Sözel Yerleştirme Türkiye ikincisi, Oğuz Yavuz Yerleştirme Türkiye üçüncüsü oldu. Fatih Ayar Matematik Fen 2 puanında Türkiye 6.sı olurken,Büşra Nur Ağaç ise Dil Puanı Almanca bölümünde Türkiye 5. si oldu.
FEM Dersanesi öğrencisi olan ve dereceye giren çiçeği burnunda üniversitelilerin heyecanları görülmeye değer manzara oluşturdu. FEM Dersaneleri Rehberlik Bölüm Başkanı Faruk Ardıç, 26 yıldır Fem Dersaneleri olarak yürüttükleri başarılı eğitim serüvenini bu yıl da önemli başarılarla taçlandırdıklarını anlattı. Öğrencilerin başarılarında hem dersane öğretmenlerinin hem de Milli Eğitimde görev yapan eğitimcilerin önemli rolü olduğunun altını çizen Ardıç, öğrencilerinin başarılarıyla övündüklerini dile getirdi.
Öğrencilerin velileri de çocuklarının başarıları ile mutlu olduklarını belirterek ders çalışırken çocuklarını her anlamda motive etmek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirtti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER FATİH VE SÜLEYMANŞAH ÜNİVERSİTESİ DEDİ
Türkiye birincisi Zeynep gizem Toçak, hayalinin İstanbul’da tıp fakültesi okumak olduğunu belirtti. Başarı için özel bir formülün bulunmadığını ve azimli çalışmanın yeterli olduğunu belirten Topçak, üniversite konusunda henüz karar vermediğini dile getirdi. Diğer birinci Ercümen ise hukuk fakültesi okumak istediğini ve üniversite olarak bir tercihinin de Fatih Üniversitesi olduğunu kaydetti. Dereceye giren diğer öğrenciler, Dur, Yavuz, Gürbüz ve Parlak da öncelikli tercihleri arasında Süleymanşah Üniversitesi’nin bulunduğunu belirtti. Başarılı gençlerin önemli bir bölümünün işletme tercihinde bulunacağını belirtmesi dikkat çekti.