Üniversite tercih işlemleri 25 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adaylar 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek veya başvuru merkezlerine örnek olarak gönderilen basılı kılavuzu inceleyebilecek.
Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Tercih işlemleri 25 Temmuz Pazartesi günü başlayacak, 5 Ağustos Cuma günü sona erecek. Adaylar tercih çalışmalarında, destek almak için ÖSYM’nin web sitesinden (http://rehberlik.osym.gov.tr) yararlanabilecek.
Tercihler, başvuru merkezleri aracılığı ile ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM’ye gönderebilecek. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların başvuru merkezlerini kullanmaları yararlarına olacak. Bankaya tercih için herhangi bir ücret yatırılmayacak. Tercih gönderme süresi uzatılmayacak.
Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak göndereceklerin ‘Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir’ uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan tercih listesini almaları gerekecek.