Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, bir yükseköğretim kurumunda okumak isteyen öğrencilerin üniversite tercih süreci bugün başlıyor.
2011-ÖSYS tercih işlemleri bugün başlayacak ve 5 Ağustos 2011 Cuma günü saat 17.00’da sona erecek. 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Kılavuz ayrıca başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderilecek. Adaylar, isterlerse kılavuza ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak.
Tercih işlemleri, kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecek. Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabilecek. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı veya pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvurabilecek.