Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenlerde Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy tebrikleri kabul etti.
Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, Belediye Başkan Vekili Kemal Sağlam'ın, halkın bayramını kutlamasının ardından öğrenciler şiir okudu.
Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Kemal Sağlam, programda yaptığı konuşmada, "Bundan 96 yıl önce Rus birlikleri tarafından ilçemiz işgal edilmiş, insanlarımızın malına, namusuna ve canına karşı haince ve gaddarca insanlık dışı eylemlerde bulunulmuş. Bir kısım insanlarımız batıya göç etmek zorunda bırakılmıştır." dedi.
Vakfıkebir'in kahraman insanlarının direnişi, cesareti, birlik ve beraberliği ile 14 Şubat 1918'de ilçeyi düşmandan tamamen temizlendiğini kaydeden Şentürk, "Bu nedenle de her yıl 14 Şubat'ta kutlanan kurtuluş gününü daha coşkulu yaşamak, daha yüreğimizde hissetmek hepimizin görevi olmalıdır. Bu coşku ve heyecan her geçen gün artmalıdır ki ülkemizin düşmanlarına gücümüzü gösterelim, bütün dünyaya Türk'ün yenilmez olduğunu haykıralım. Sevgili Vakfıkebirliler; çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen güçler bugün de iş başındadır. Gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız vardır. Unutmayalım ki bölünmek yok olmak demektir." şeklinde konuştu.
Törende Vakfıkebir Kemaliye İlköğretim Okulu Halk Oyunları folklor ekibi de gösteri yaptı. Daha sonra, Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın tören alanındaki mehter marşı gösterisinin ardından tören resmigeçit ile sona erdi.