Muğla’nın Fethiye ilçesinde konferans veren eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, savaş yapan ülkelerin kurtuluşunun silahla değil sevgiyle olabileceğini söyledi.
Vehbi Vakkasoğlu, Gönül Dostu Hanımlar Derneği tarafından Mara Otel’de düzenlenen ‘Kalp Sevmektan Yorulur mu’ konulu konferans verdi. Vakkasoğlu, oldukça ilgi gösterilen konferansta kadınlara yönelik öğütlerde bulundu.
    Sevginin ilk öğrenildiği yerin insanların yaşadıkları evler olduğuna dikkat çeken Vakkasoğlu, konuyla ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
    Pek çok ülkede devam eden savaşlara işaret eden Vakkasoğlu, ülkelerin kurtuluşunun sevgi dolu yüreklerde olduğunu aktardı. Her türlü kötülüğün panzehirinin sevgi olduğuna işaret eden Vakkasoğlu, “Sevgi sürekli kontrol edilebilecek bir şeydir. Maddi sıkıntılar sevgileri etkilememelidir. Unutmayalım ki sevgi ailede başlar. Bunun için sevginin son kalesi olan ailelerimize sahip çıkalım. Evdeki sevgi okulunun mimarı da anne sıcaklığındadır. Keşke babalar da anne sıcaklığına kavuşsa hiçbir evlat geleceği için endişe etmezdi.” dedi.
    Sevgi merkezli çocuk eğitiminin özünün, eşlerin birbirini delicesine sevmesinden geçtiğinin altını çizen Vehbi Vakkasoğlu, sevgiyle yetişen çocukların büyüyünce kendilerine olan güvenlerinin tam olacağını söyledi.
    Vakkasoğlu, konuşmasının ardından kitaplarını okurları için imzaladı.