Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Türk basınından sansürün kaldırılmasının 103. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Çiftçi, basının toplumdaki yerininin köprü vazifesi olduğunu belirtti.
Türk basınında sansürün kaldırılması dolayısıyla Vali Konağı'nda basın mensupları ile bir araya gelen Çiftçi, basın ne isterse, hangi kurumdan isterse, kendilerini ilgilendiriyorsa ve verilmesinde kanunen mahsur yoksa tüm bilgileri paylaşacağını söylediğini ve bunu yerine getirmeye çalıştığını belirtti. Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümünü kutladığını ifade eden Çiftçi, "Daha iyi şartlar altında çalışmanızı, daha güzel, doğru bilgileri, insanların menfaatine ve hayrına olacak bilgileri, onları ilgilendiren tüm konuları paylaşırsınız diye ümit ediyorum. Basın çok önemlidir. Bizim için halkla ilişkiler, basın çok önemlidir. Basın, idarecilerin yaptıklarını halka, halkın da tepkilerini, isteklerini idarecilere bildirir. Bu bakımdan köprü vazifesi görür. Bu köprüyü iki şeritli kurmuştuk. Artık duble yola çevirmenin vakti geliyor." dedi.
6 ay 22 günden bu yana sürdürdüğü görevinde 6 olumsuz olay yaşadıklarını, bunların, Simav'daki kurt saldırısı ve deprem, il merkezinde siyanür bulunan atık su barajındaki çökme ve köyün içme suyuna siyanür karışması, yıldırım düşmesi sonucu bazı insanların ölmesi ve sel olaylarının olduğunu ifade eden Vali çiftçi, olumsuzlukların yanı sıra basının katkı ve destekleriyle olumlu gelişmeler de yaşandığına işaret etti. Vali Çiftçi şöyle konuştu:
"Bir toplantı yapmış, tarımın geleceğiyle ilgili bir tarım lisesi açılması gerektiğini belirtmiştik. Şu anda bu açıldı. Gölet ve baraj ihalelerinin hepsi yapıldı ve inşaat aşamalarına geçildi. Bunların içerisinde programda olmayanlar da var. 'Kütahya'ya gelince yoldan çıkıyoruz' diye slogan geliştirilmişti. Sıcak asfalt çalışmaları ilimizin birçok yerinde başladı. Yollar ile ilgili şu an itibariyle sorunlarımız aşılıyor. Okullarla ilgili önemli gelişmeler de kaydedildi. Toplam 88 milyon liralık eğitim yatırımı yapıyoruz. Marka kent olma yolundaki resmi tamamlıyoruz. Havaalanının temeli atıldı. Gediz'de spor sahası yapılıyor. Tavşanlı'daki stadın işleri de bitiriliyor. İş-Kur'dan bize gelen para 11 milyon lirayı geçti. İnşallah Hayme Ana'yı bu yıl daha ön plana çıkaracağız. Hayme Ana'nın bir sözünü her yıl ön plana çıkarıp onu ortaya koyacağız. Bütün bunları yaparken 50 bin kilometre yol kat etmişiz, günlük 200 kilometre yol düşüyor."

    GÜL DÜŞÜN, GÜLİSTAN OLURSUN
Çiftçi, Türkiye'de, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre bu yıl üç ilin ön plana çıktığını dile getirerek, Kütahya'nın bundan sonraki yıllarda önce ilk 10'a, ondan sonra ilk üçe gireceğine inandığını kaydetti. Emniyet ve jandarma verilerine bakıldığında aile içi şiddet oranlarının azalmaya başladığına dikkati çeken Çiftçi, "Burada İl Sağlık Müdürlüğü'nü, müftülüğü, diğer kurumlarımızı kullandık. Bu oranlar daha da aşağıya düşecektir. Proaktif yönetim adına bunları yapıyoruz. 6 ay 22 günde önemli gelişmeler kaydettik. Daha da iyisi olacaktır. Şu anda toplasak, 6 ayda Kütahya'ya gelen yatırım 300 milyon lirayı geçiyor." şeklinde konuştu.
Bir ilin ve ülkenin gelişmesi için sac ayağı gerektiğine işaret eden Vali Çiftçi, bunları kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve sivil toplum kuruluşları olarak sıraladı. Kütahya'da bunlara ilave olarak basının da önemine işaret eden Çiftçi sözlerini, "Basın yapılan güzel işleri ciddi manada destekledi. Bu güzel şeylerin arkasında, tamamında topyekun Kütahya halkı var. Hazreti Mevlana'nın bir sözü var; (Gül düşün gülistan olursun.) Biz topyekun gül düşünüyoruz, güzelliklere doğru koşuyoruz." diyerek tamamladı.