Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve öğrencilere internet ortamında ders çalışma ve bilgi edinme imkanı sağlayan e-etüt projesinin tanıtım programına katıldı. Kahraman, "E-etüt projesi, ülkemizi daha yüce ve daha yüksek noktalara taşıyacak olan öğrencilerimiz için büyük bir imkan." dedi.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinin verileceği projede Karaman’ın Milli Eğitim Bakanlığı, Bilgi İşlem Grup Başkanlığının tarafından pilot il olarak seçildiğini ve eğitimde fırsat eşitliği açısından projenin büyük önem taşıdığını belirtti.
Daha sonra internet ortamında canlı yayında öğrencilere hitap eden Karaman Valisi Süleyman Kahraman projenin eğitim-öğretim açısından Karaman’a önemli katkısı olacağına dikkatleri çekerek, "Bugün Karaman’da bir ilke imza atıyoruz. E-etüt projesi hem eğitim-öğretim açısından hem de teknolojinin bir imkan olarak kullanılması açısından büyük önem taşıyor. E-etüt projesi, ülkemizi daha yüce ve daha yüksek noktalara taşıyacak olan öğrencilerimiz için büyük bir imkan. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu projesi, öğrenmek isteyen her öğrenciye her türlü imkânın sağlanacağının da en güzel ifadesidir. Bir iletişim çağında yaşıyoruz ve bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için bu çağın imkânlarından faydalanmamız bir sorumluluk ve bir sorunluluktur. E-etüt projesi bu çağın imkânlarının eğitim-öğretimde nasıl kullanılabileceğinin bir göstergesi. Böylesine güzel bir imkânı öğrencilerimize sunan Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer’e ve projede emeği geçen tüm yetkililere ve çalışanlara teşekkür ediyorum ve projenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.