Şırnak Üniversitesi 2011–2012 eğitim-öğretim yılına bin 800 öğrenci ile başladı. Vali Vahdettin Özkan, Şırnak Üniversitesi için herkesin imkânlarını seferber etmesi gerektiğini söyledi.
Şırnak Üniversitesi 2011–2012 eğitim-öğretim yılına güz dönemine bin 800 öğrenci ile girdi. Akademik yıl açılışı nedeniyle Şırnak Şehri Nuh Oteli’nde bir tören düzenledi. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, eşi Ruhan Özkan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, dekanlar, iş adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Ali Akmaz, programa katılan herkese teşekkür etti. Şırnak Üniversitesi'nin kendi için bir aile olduğunu söyleyen Rektör Akmaz, “Bu ailenin içinde Beşiktaşlısı olur, Fenerbahçelisi olur ama her ayrıcalıklar aile içinde halledilir. Bu açılış programından sonra bu sloganımıza şunu da katalım; Şırnak bir ailedir diyelim." ifadelerini kullandı.

    VALİ ÖZKAN: ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İÇİN HERKES SEFERBER OLMASI GEREKİR
Daha sonra kürsüye gelen Vali Vahdettin Özkan ise Şırnak Üniversitesi için herkesin kendi imkânlarını seferber etmesi gerektiğini söyledi.
    Şırnak Üniversitesi'nin yeni kurulum aşamasında olduğunu belirten Vali Özkan, “Hem kurulması hem işletilmesi, hem akademik arenaya üniversite yönetimi, idari personel, öğrencilerimiz, Şırnaklılar, idare olarak devlet, hükümet olarak topyekün algılamamız gerekiyor. Üniversitenin Şırnak coğrafyasında öteden beri gelen ilim, irfan, buluşlar ve oluşan beşeri potansiyelin hem bölge hem dünya ile paylaşılması yönündeki bir tarihi misyonumuzu çağrıştıran ve bunun üzerine konmuş olan tozun silinmesi için bir vesile olması temennisini paylaşmak istiyorum." diye konuştu.
    Devletin ve bakanlıkların bilim, eğitim, teknolojiye özellikle üniversitelerde eskiye oranla daha çok pay ayırdığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Özkan, "Eğitime ve marifete aşık insanlar olarak, bunun en somut örneği 81 ilde üniversitelerin açılmasıdır. Bu sadece üniversite yönetimine, özellikle üniversitenin kurulum aşamasında yeni gelen personel akademik dersine bilimsel anlamda ona yoğunlaşır. Onun dışında arsanın teminatında binaların yapılmasında diğer imkânlarına bütün herkesin seferber olması gerekir. Her Şırnaklıya düşen bir sorumluluk var burada. Her vatandaşımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, bütün kamu kuruluşlarına bir sorumluluk düşmektedir.” şeklinde konuştu.
    Öte yandan, Şırnak Üniversitesi'nin, 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 2011 yılı akademik performansa dayalı başarı sıralamasında 9. olduğu bildirildi. Üniversitenin ülke çapındaki 125 üniversite arasında genel puan sıralamasında ise 70. sırada yer aldığı kaydedildi.