Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, devletin Giresun’un her metrekaresinde kendini hissettirdiğini vurgulayarak, "Şunda bunda eksiklik var demek bir anlamda nankörlüktür. Hiçbir zaman nankör olmamalıyız. Devlete nankör olunmaz." dedi.
Vali Şahin, 2011 yılı 4. il Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık etti. Giresun’da halen programda bulunan 369 devlet yatırım projesinden 249’unun devam ettiğini vurgulayan Şahin, projelerlerin fazlalılığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Giresun’da gittiği her yerde, devletin Giresun’un tamamında varlığını hissettiğini aktaran Şahin, "Ulaştığım yerlerde devletin Giresun’un her metrekaresinde olduğunu gördükçe seviniyorum. Giresun’a bu yıl 350 milyon lira yatırım yaptı. Bu çok büyük rakamdır. Gerçekten devlet Giresun’un her metrekaresinde kendini hissettiriyor. Özellikle karayollarında, DSİ’deki memnuniyet hat safhada. İnsanın yüzü gülüyor." diye konuştu.
Yapılan yatırımlara rağmen, bunlarda eksik noktaları aramanın nankörlük olduğunun altını çizen Vali Şahin, şöyle konuştu: "Devletin yatırımlarına karşın siz ne yapıyorsunuz? Siz de birbirinizi gammazlıyorsanız, o hiç hoş olmaz. Devletin yaptığına sizlerin de katkılarınız olması lazım. Yapılan çalışmalara şaşırıyor insan. İnsan bu yatırımları görünce acaba ‘Türkiye’de miyim? Yoksa gelişmiş ülkelerin birinde mi?’ diye düşünüyor. İşte o sevinç bize yetiyor. Vatandaşın verdiği kuruş vergisi dahi yatırıma dönüşüyor. Bu ne kadar güzel bir şeydir. Her zaman yıllarca ‘ödenek yok’ dedi. Artık ödenek var. Bizler ödeneğin arkasında kalıyoruz. Para sorunu yok. ‘Sen iş yapabiliyor musun? Becerebiliyor musun?’ Parada gerçekten sorun yok. Yapıldığında tabi ki mevzuatına uygun olduğu müddetçe para mutlaka gönderiliyor. Yatırımlar ağırlıklı olarak kadastro, ulaştırma, tarım, ormancılık, spor, enerji, eğitim ve sağlık sektörlerinde gerçekleştiriliyor. İstenildiği gibi gidiyor. Bundan fazlası olmaz. Eğer, ‘Şunda bunda eksiklik var’ demek bir anlamda nankörlüktür. Hiçbir zaman nankör olmamalıyız. Devlete nankör olunmaz. Gerçi devletin kazanı geç ısınır, amma geç soğur. Geç ısınan şeyde, ‘niye olmuyor’ diye feryat etmek doğru değildir. Bu devleti tanımayanlar için geçerlidir. Bu bakımından vatandaşın gönlünün hoş olduğunu gönlüne gerçekten su serpildiğini köyleri ziyaretimde gözlemliyorum."
Kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerini de uyaran Vali Şahin, kendilerinden daha çok çalışmalarını istedi. "Bizim için idareci, ayakkabısının altını aşındıran idarecidir. Yoksa oturup pantolonunun altını aşındıran kalem efendisidir" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim için tam efendi değildir. Ne kadar koşuştursak, o kadar neticeye ulaşırız. Askerde ter akıtmayan savaşta kan akıtır. Yatırımda, yatırımı kendi halinde bırakanlar, hep geride kalmıştır. Ama yatırımını sık sık denetleyenler başarıya ulaşmıştır. Denetim hiçbir zaman itimatsızlık değildir. Bunu her kademede mutlaka göstermek gerekir. Kişilerde mutlaka eksiklik kusur vardır. Önemli olan o kusuru ve eksikliği bilebilmek onu hazmedebilmek, bir dahakine tekrar etmemek. Vatandaşın verdiği vergilerle yapılan bu ihalelerin yerli yerine gitmesi en doğal olanıdır. Bizi yücelten de budur."