Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, basının demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, toplumun da önemli kurumlarından biri olduğunu kaydetti.
        Savaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.
Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayan basının, toplumsal sorunları dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Savaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir sözü ile basının önemine ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğa işaret etmişlerdir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Yaygın basının yanı sıra, bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basın mensuplarının, bu anlayış ile çalıştıklarına inanıyorum.”
        Basın özgürlüğünün düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli biçimi olduğuna değinen Savaş, “Bu çerçevede basınımızın ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamak, demokrasimiz için vazgeçilmez bir görevdir. Demokrasinin temel taşlarından olan ’Basın Özgürlüğü’, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın ’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.