Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı (EMİTT) değerlendiren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, iyi bir organizasyonla katılan Burdur’un EMİTT Turizm Fuarı’nda ses getirdiğini söyledi.
Burdur Valisi Süleyman Tapsız, 09-12 Şubat tarihleri arasında yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı (EMİTT) değerlendirdi. Burdur Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Tapsız’ın yanı sıra fuarda görev alan kişiler de katıldı.
Burdur’un EMİTT’te etkin olarak temsil edildiğini ifade eden Vali Tapsız, "İyi bir organizasyonla Burdur EMİTTE ses getirdi. Ziyaretçiler halk oyunları ekibini ve mahalli sanatçıları hayranlıkla izledi. Burdur’un yerel tatlarından ceviz ezmesi ve salepten tatma fırsatı budular. Yöresel el sanatlarını alaca dokuma ve ibecik bezini, rölyefler, çömlekler her bir sunum Burdur’u yansıttı. Hafızalarda ‘Burdur ne kadar güzel ve özel bir ilmiş’ imajı uyandı." dedi.
Sagalassos Antoninler Çeşmesi, Kibyra Meclis binasının minyatürleri ile ve görsellerle EMİTT’te temsil edildi aktaran Tapsız, "Bu yıl EMİTT’e daha hazırlıklı katılan Burdur tüm katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Zengin bir halk kültürü cura ve sipsi sazları ile mahalli sanatçılar tarafından temsil edildi. Mahalli sanatçılarla halk oyunları ekibi oldukça ilgi çekti. Birçok yerli ve yabancı stantlardan gelen talepler üzerine gösteri yapma imkanı bulduk." diye konuştu.
Vali Tapsız’ın konuşmasının sonunda Burdur’u EMİTT’te temsil eden herkese teşekkür etti. Furada tanıtım için 6 bin fincan salep ve 300 kilo ceviz ezmesi dağıtıldı.