İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Maslak’ta inşaatı tamamlanan Windowist Tower meydanı ve metro girişi açılışını gerçekleştirdi. Akdağ Turizm yatırımıyla gerçekleştirilen metro giriş-çıkışı ve meydan, tasarımı ve peyzaj unsurlarıyla diğer metro noktalarından farklılık arz ediyor.
    Düzenlenen törende konuşan Topbaş, “Bir sembol niteliği taşıyan metro çıkışının açılışını gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz bu kadar mükemmel bir şehirde yaşamak hepimize bir sorumluluk yüklüyor. İş adamlarının ve sivil toplum örgütlerine de sorumluluklar yüklüyor. Bir vakıf ve özel sektör ile değerli bir mimarımızın katkılarıyla burada önemli bir başarıya imza attık.” dedi.
    “Şu anda bulunduğumuz metro istasyonunun bize maliyeti 65 milyon lira ve bu caddenin altından geçiş olarak yaptığımız yolun maliyeti 2,5 milyon lira, her türlü konfor düşünülerek yapıldı. Bir örnek model burada ortaya çıktı buradan ben özellikle kente katkı sağlamak isteyen iş adamlarına seslenmek istiyorum gelin siz de bir iz bırakın” diyen Topbaş, açılışını gerçekleştirdiği metro girişinin İstanbul’un diğer metro giriş ve çıkışlarına örnek olacağını ifade etti.
    Windowist Tower meydanı ve metro girişinde engelli vatandaşlar için de özel bir lift sistemi içeriyor. Metro istasyonundan günde 10 bin vatandaş geçiş yapıyor.