Yalova’nın Taşköprü beldesinde, Hollandalı firma Vopak tarafından yapılması düşünülen kimyasal depolama tesisleri için bir tepki de taraftarlardan geldi.
    Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde ilk olarak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftar dernekleri bir araya geldi. Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Samet Baykara, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Güven ve Galatasaraylılar Derneği Başkanı İlhan Gökkılıç önderliğinde, üç büyüklerin taraftarları el ele vererek, 'Çocuklarımızın Geleceğini Zehirletmeyeceğiz' pankartı açtı.
    Burada bir açıklama yapan Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Samet Baykara, “Bizler, üç ezeli rakip, üç ebedi dost camianın Yalova’daki temsilcileri olarak spor ve futbol dışı gündemle toplandık. Yalova’da, hatta Marmara Bölgesi’nde yaşayan bütün insanları ilgilendiren konu, zehirli atıkların Yalova’da depolanmasını hedefleyen Vopak’tır. Bizler, zehirlenmek istemiyoruz. Taşköprü’de depolanacak atıklar, dünyanın en büyük ve en tehlikeli kimyasal atıklarıdır. Burada depolanacak atıklar altından geçen aktif fayın kırılması veya herhangi bir sebeple patlaması halinde Marmara Bölgesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. 30 dönüm üzerine 150’den fazla depolama tankı yapılacak ve bu tanklara denizden ulaşım için bin metreye yakın iskele kurulacak. Türkiye’ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapılırcasına Hollanda, Fransa, Kanada ve birçok ülkenin kendi sınırları içinde istemediği pislikler gemilere yüklenip Türkiye’deki çöplüğe gönderilecek. Böyle bir tesisin kurulmasına izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
    Daha sonra üç büyüklerin taraftar derneği başkanları, Gazipaşa Caddesi’nde kolkola girerek yürüdü. Ardından üç başkan ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı’nda Yalovaspor taraftarlarının düzenlediği 'Vopak’a Hayır' etkinliğine katıldı.
    Burada 4 takımın taraftarları, hep bir ağızdan ellerindeki pankartlarla kurulması planlanan kimyasal depolama tesisine, slogan atarak karşı çıktılar. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinliğin sonunda vatandaşlar sessiz şekilde dağıldı.