Adana’da 67 yaşındaki Huriye Tepe, belediye otobüsünde bulduğu içinde para ve kimlik olan cüzdanı polise teslim etti. Tepe, “Bu benim insanlık vazifem.” dedi.
Adana’nın merkez Çukurova İlçesine bağlı Belediye Evlerindeki evinden eşi Ali Tepe (77) ile Tuzla Beldesine gitmek üzere belediye otobüsüne binen Huriye Tepe’nin oturduğu yan koltuğa elinde bir poşet ve valiz olan genç bindi. Genç bir süre sonra Atatürk Caddesi’nde indi.
Bu sırada şahsın, içinde 130 lira para ile Kilis doğumlu Doğan Demir (22) adına düzenlenmiş kimlik ve elektrik faturası çıkan cüzdanı koltukta düşürdüğünü fark eden Huriye Teyze, eşiyle otobüsten inip gence ulaşmaya çalıştı. Ancak, ticari taksiyle otogara gittiği söylenen genci bulamadı.
Bunun üzerine çevredeki vatandaşların da yardımıyla cüzdanı 5 Ocak Polis Merkezi’ndeki görevlilere teslim eden Huriye Tepe, “Bu bir insanlık; aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Allah razı olsun, polisler de yardımcı oldu. Cüzdanda 130 lira değil de 10 milyon da olsaydı, yine polise teslim ederdim. Allah bizlere haram lokma yedirmesin. Fakir birisi için 130 lira da bin lira değerindedir.” dedi.
Huriye Teyze’nin bu örnek davranışı takdir toplarken, polis kayıt altına aldığı kayıp cüzdanın sahibine ulaşmak için çalışma başlattı.