Samsun Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yılı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Gaziler, yavru vatan Kıbrıs’ta geriye dönüş anlamına gelecek adımların asla düşünülmemesi gerektiğini vurguladı.
        Törene katılan muharip gaziler ile Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Dansları Festivali için gelen Kıbrıslı dansçılar, tek yumruk oldu.
Çelenk sunulup, saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı’nın marşının okunduğu törende Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, şehit aileleri ve gazi dernekleri, çok sayıda muharip gazi de hazır bulundu. Günün anısına konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, yavru vatan Kıbrıs’ın alınmasında büyük mücadeleler verildiğini belirterek, geri dönüşün asla düşünülemeyeceğini söyledi. 20 Temmuz 1974’te gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk tarihine altın harflerle yazıldığını vurgulayan Başkan Diril, harekatın Kıbrıslı Türkleri Rum vahşeti ve katliamlarından kurtardığını vurguladı. Harekatın üzerinden geçen 37 yıldır Türklerin Kıbrıs’ta hür ve bağımsızca yaşadığına dikkat çeken Diril, “Yavru vatan Kıbrıs’ta geri dönüş asla düşünülmemelidir. Aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla hamur olmuş topraklar, artık vazgeçilmez vatan toprağıdır. Asla terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve 20 yaşında kara toprağın kara bağrında kefensiz yatan aziz şehitlerimize karşı namus borcu olmuştur." şeklinde konuştu.
        Konuşmaların ardından tören, protokol üyelerinin, muharip gazilerin ve dansçıların anıt önünde fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.