18. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin kapanış töreninde sahne alan Türk Müziği’nin başarılı isimlerinden Yavuz Bingöl, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.



Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında birçok etkinliğin organize edildiği ve ünlü sanatçıların vatandaşlarla buluştuğu coşkulu şölen sona erdi. Festivalin kapanış töreninde sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Yavuz Bingöl, kendine özgü yorumladığı türküleri Zeytinburnulu hayranları için seslendirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede müzikseverler türküye doydu.




BAĞLAMA ŞOVUYLA HAYRAN BIRAKTI

“Bizler Pir Sultan Abdal’ların, Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Mevlana’ların torunlarıyız. Sevgiden aşktan, barıştan ayrılmayız.” diyerek sazı eline alan Yavuz Bingöl, Zeytinburnululara unutulmaz bir türkü ziyafeti yaşattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdi konsere “Turnam” türküsüyle başlayan sanatçı, daha sonra “Sarı Gelin”, “Kara Tren”, ”Suzan Suzi” olmak üzere sırasıyla sevilen türkülerini seslendirdi. Bingöl’ün seslendirdiği türküler sevenlerinden büyük alkış aldı.




“TÜRKİYE’DE GELENEKSEL TIPLA MODERN TIBBI BARIŞTIRDIK”

Konser sonunda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydınyaptığı konuşmada;

“Bugün 18. Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri’nin son gününü kutladık. 9 gündür aralıksız düzenlediğimiz festivalde amacımız Türkiye’nin florasına dikkat çekmekti. Çünkü Avrupa’da 7 bin çeşit bitki türü bulunuyor ve bunun 3 bin 500 çeşidi Türkiye’de yer alıyor.

Bu bitkilerin ciddi bir kısmı da tıbbi bitki, yani hastalıkların tedavisinde kullanılabilen bitkilerden oluşuyor. Ama maalesef Türkiye’de floramızla ilgili devlet olarak herhangi bir çalışma yapmamışız. İşte biz, 18 yıl önce döneminin ünlü hekimi Merkezefendi’den ilham alarak Türkiye’nin bu zenginlikleriyle ilgilenilmesi için harekete geçtik ve geleneksel tıpla ilgili bu etkinlikleri başlattık.

Bilim insanlarından destek alıp Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği’ni kurduk. Ardından Türkiye’nin ilk Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ni kurduk. Tüm bu faaliyetler sayesinde Türkiye’de modern tıp ile geleneksel tıp bütünleşti, birbiriyle barıştı. Bu yolda ilham kaynağımız Merkezefendi, güç kaynağımız ise sizlersiniz.

İyi ki varsınız, Rabbim eksikliğinizi göstermesin.” ifadelerini kullandı. Konser, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Yavuz Bingöl’e çiçek takdimiyle son buldu.