Bursa Merkez Nilüfer İlçe Müftülüğünün düzenlediğ ‘Yaz Kursları Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Fethi Koçer Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri oldu.
Nilüfer İlçesi yaz Kur’an kursları öğrencileri arasında 3.sü düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. Nilüfer Müftülüğü'ne bağlı camilerin yaz kurslarında okuyan çocukların oluşturduğu 18 takım arasında gerçekleşen futbol turnuvası büyük çekişmeye sahne oldu. 2 tur halinde yapılan turnuvada 3.lük ve final maçı ile turnuva tamamlandı. Program Fatih Sultan Mehmet Cami ile Demirci Cami arasında oynanan 3.lük maçı ile başladı. Maçı Demirci Camii ekibi 3-2 kazanarak adını 3. olarak yazdırdı. Fatih Sultan Mehmet Cami ise turnuva 4.sü oldu. Daha sonra final maçında ise son 2 senenin şampiyonu Ahmet Yesevi Cami ile Fethi Koçer Cami karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final maçında Fethi Koçer Camii maçı 6-1 kazanarak 2011 yılı şampiyonu oldu.
Organizasyonunu Nilüfer İlçe Müftülüğü bünyesinde Fatih Sultan Mehmet Cami müezzini Oktay Çakmur’un yaptığı turnuvada maçları profesyonel hakemler yönetti.
Final Maçına Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, İlçe Vaizleri, İlçe Murakıbı Nilüfer Belediyesi Danışmanı Adil Kayaoğlu, Bursaspor Alt yapı sorumlusu Şentürk Turan, yerel Medya temsilcileri Nilüfer Din görevlileri, Öğrenci ve veliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, organizasyonunu yapan F.S.Mehmet Cami müezzini Oktay Çakmur’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu tür organizasyonların çok olumlu sonuçlar verdiğini belirten Müftü Ayvaz, İslam dininin evrenselliğine dikkati çekerek yaz Kuran kurslarında öğrencilerin hem Kur’anı öğrendiklerini, hem de Hz Peygamber’in hayatı ve örnek yaşantısını öğrenme fırsatı bulduklarını kaydetti. Ayvaz, çocukların yaz kurslarında camilere olan bağlarının da arttığını söyledi.
Turnuva’da 3. olan takıma kupasını Bursaspor Altyapı Sorumlusu Şentürk Turan verirken ikincilik kupasını Nilüfer Belediyesi Danışmanı Adil Kayaoğlu, şampiyonun kupasını ise Nilüfer ilçe müftüsü Durmuş Ayvaz verdi.
Nilüfer Müftülüğü’nün Yaz Kursu Futbol Turnuvasına şu camilerin takımları katıldı: Fatih Sultan Mehmet Camii, Ahmet Yesevi, Özlüce, Çaylı Köyü , Akşemsettin, Hasanağa Toki, Gökçe Köy, Emir Buhari, Beşevler Kuba, Gazi Osman Paşa, Üçevler, Demirci, Fethi Koçer, Mehmet Zait Kotku, Yolçatı Köyü, Nilüfer Merkez, Nazif Akkan Camileri futbol takımları katıldı.