Sultangazi ilçesinde özel harekat polisleri ve oto hırsızlık bürosu ekipleri tarafından 5 ayrı adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda meskenden hırsızlık ve lüks otomobil hırsızlığı suçlamasıyla 2'si 18 yaşından toplam 5 kişi gözaltına alındı.
    Esentepe ve Zübeyde Hanım mahallelerinde dün sabah erken saatlerde yapılan operasyonlarda yaralamadan mesken hırsızlığına kadar yüzden fazla sabıka kaydı olduğu ileri sürülen Hakan A.(25), Gökhan B. (27), Murat K.(26) ve yaşları on sekizden küçük E. Ö. ve K.Ö.'yü gözaltına aldı. Zanlılar E.Ö. ile K.Ö., 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
    Yapılan operasyonda zanlıların evlerinde iki adet ruhsatsız silah, çalıntı olduğu tespit edilen çeşitli ziynet eşyaları, dizüstü bilgisayar, bir miktar para ve hırsızlık için kullanılan çeşitli ebatlarda tornavida, kar maskesi ve eldiven ele geçirildi.
    Zanlılardan Hakan A.'nın yakalanmadan önceki akşamdan iki kişiyi yaraladığı ve cinayet bürosunca da arandığı bildirilirken Gökhan B. ve M.K.'nın da örgüt üyesi olduğu ve 23 ayrı suçtan arandığı öğrenildi. Zanlıların yaklaşık 2 ay önce Gaziosmanpaşa'da polisin helikopterle düzenlediği hırsızlık operasyonundan sonra arandığı öğrenildi. Yakalanan diğer zanlıların ise çok sayıda hırsızlık dosyasından arandığı bildirildi.
    İstanbul'un genellikle deniz kenarındaki semtlerinde yazlık evlere giren ve bu civardaki lüks otoları çaldıkları iddia edilen 5 kişinin Gaziosmanpaşa'da çalıntı olduğu öğrenilen lüks araçlardaki parmak izlerinden yola çıkılarak takip edildiği ve gözaltına alındıkları öğrenildi.
    İfadesi alınan zanlılar Gaziosmanpaşa Adliyesine sevk edilirken ele geçirilen çalıntı eşyaların sahiplerine iade edileceği bildirildi.