Bursa'da, kontrolden çıkan bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 59 kişi yaralandı.
Kaza yerine çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi gönderildi. Bazı yolcuların kaza şokunu atlattıktan sonra otobüsün içerisinde eşyalarını aramaları dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’den Ankara istikametine giden Aydın Pıtır idaresindeki 06 AGM 81 plakalı yolcu otobüsü, saat 03.00 sıralarında Bursa - Ankara çevreyolu İsmetiye Viyadüğü’nde kontrolden çıkarak yan yattı. Otobüs yaklaşık 50 metre sürüklendi. 59 kişi yaralandı. Bazı yolcular, otobüs şoförünün direksiyon başında uyuduğunu ileri sürdü. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yolculara ilk müdahale olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Kaza yerine 20 ambulans ile birlikte çok sayıda İtfaiye ve Sivil Savunma Birliği’ne bağlı kurtarma ekibi gönderildi.
Aracın devrilmesiyle birlikte yol ortasına savrulan yolcular gözyaşlarına boğuldu. Yaralanan yolcular yakınlarını arayarak kaza yaptıklarını haber verdi. Kazada yaralanan çocuklar ise aileleri tarafından teselli edildi. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bazı yolcular yeniden otobüslere girerek yaralı olup olmadığını kontrol ettikten sonra eşyalarını toparladı.
Yaralılar, ambulanslarla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Muradiye Devlet Hastanesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan Bursa - Ankara Çevre yolu otobüsün çekiciyle kaldırılmasının ardından araç trafiğine açıldı.