Yozgat Şehit Aileleri Derneği, 'Şehitlere Saygı, Terörü Telin Yürüyüşü ve Mitingi' düzenledi. Yozgat Şehit Aileleri Derneği, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde meydana gelen ve 13 Mehmetçiğin şehit edildiği terör olayını protesto etmek amacıyla “Şehitlere Saygı, Terörü Telin Yürüyüşü ve Mitingi” düzenledi. Miting öncesi Çapanoğlu Büyük Camiinde mevlit okutulup, Cuma namazı sonrası 13 Şehit için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cumhuriyet meydanında başlayan yürüyüş Lise Caddesi, Yimpaş AVM önünden tekrar Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüş sırasında vatandaşlar sloganlar atılıp tekbirler getirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi. Mitingde konuşan Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, Şehit aileleri olarak 13 askerin şehit edilmesinin yürekleri, ocakları yaktığını söyledi. Altınok, "Bu toplantıyı birlik ve beraberliğimiz için ve kalleşçe pusuya düşürülüp, kahramanca çarpışarak şehit düşen 13 Mehmetçiğimiz için yapıyoruz." dedi.
Dökülen kanın hesabının mutlaka bir gün sorulacağını ifade eden Altınok, şöyle konuştu: "Aysel Tuğluk denen PKK yandaşı bir milletvekili özerklik ilan ediyor. Şerefli Türk bayrağımızı yakıyorlar. Bebek katiline ev hapsi istiyorlar, Türkiye’yi doğudan batıya kadar yakıp yıkıyorlar. Polislerimizi tokatlıyorlar. Bu da biz şehit ailelerini ve Türk kanı taşıyan herkesin kanına dokunuyor. 13 Ocak söndü, eşler dul, çocuklar yetim kaldı yine ciğerlerimiz yandı. Bizler vatanımızı bayrağımızı çok seviyoruz. Bizlerin acısı çok büyük ama yinede gururluyuz, şerefliyiz. Mitingimize katılan herkese teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından 13 şehit için şairler tarafından yazılan şiirler okundu.