Yozgat Bilal Şahin Külliyesi içerisinde bulunan il müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama töreninde 695 kişi kutsal topraklara uğurlandı.
    Yozgat Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Nuh Korkmaz’ın yanısıra hayırsever iş adamı Bilal Şahin, İlahiyatçı ve Eğitimci Yazar Mahir Şahin, umreye gidecek vatandaşların yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Umreye giden vatandaşların heyecanlı oldukları gözlenirken, çok mutlu oldukları görüldü. Bazı vatandaşlar, "Çok sevinçliyiz. Allah herkese nasip etsin, çok mutluyuz." şeklinde konuştu. Yozgat’ta, başta eğitim olmak üzere, yaptığı hayır işleri ile de herkesin sevgisini kazanan hayırsever iş adamı Bilal Şahin de "Allah yoluna giden insanlara dua edelim, onlar da bizlere dua etsinler." dedi.
    Şahin, "Dileğimiz, temennimiz, bu tür hayır kurumlarının halkımıza en iyi şekilde hizmet etmesi. Bu hizmetten de biz mutluluk duyarız. İnşallah gelecekte Hacca gidecek vatandaşlarımıza da aynı hizmetleri yapacağız. Ufak tefek eksiklikler olabiliyor ama inşallah bunları da düzeltiriz." ifadelerini kullandı.
    İl Müftüsü Korkmaz, umreye gidecek vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, orada yapmaları gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Müftü Korkmaz tarafından okunan duanın ardından, 300 vatandaş ve 5 müftülük görevlisi kutsal topraklara gitmek için yola çıktı. İlde geçen hafta ve bugün giden 300 kişi ile toplam 695 kişi il müftülüğü önünden kutsal topraklara uğurlandı. Umreye gidenler, 20 günlük ziyaretin ardından Yozgat'a dönecek.