Yozgat Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) Müessese Müdürü Osman Avcı, il genelinde enerji nakil hatlarında bakım onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
        Merkeze bağlı 7 köyde enerji nakil hattının bakım ve onarım çalışmasının tamamlandığını belirten ÇEDAŞ İl Müdürü Osman Avcı, "Yaz dönemiyle birlikte elektrik hatları ve trafolarda bakım onarım çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Şu ana kadar 7 köyümüzün elektrik nakil hatlarının bakım onarımını tamamladık. Yıl sonuna kadar toplam 60 köyümüzün elektrik nakil hatlarının bakım ve onarımını tamamlamayı planlıyoruz. Bu çerçevede 50 kilometrelik elektrik hatlarının bakım ve onarım işleri tamamlanmış olacak." dedi.
        İlçelerde de elektrik nakil hatları bakım ve onarım çalışmasının devam ettiğini ifade eden Avcı, "Her yıl düzenli olarak yaptığımız bakım ve onarım çalışmaları ile genelinde devam ediyor. Boğazlıyan ilçemizde 30 kilometrelik enerji nakil hattının bakımı yapılarak Uzunlu beldesi fiberinin bakım ve onarımı devam etmektedir. Şu anda ekiplerimiz hem kırsalda hem de şehir merkezlerinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bizim amacımız vatandaşlarımıza evlerinde elektrik kesintisi yaşatmamak istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.
        Vatandaşların elektrik faturalarını aksatmadan yatırmaları gerektiğine dikkat çeken Avcı, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için elektrik faturalarını aksatmadan yatırmaları gerekir. Çünkü yatırmadıkları takdirde elektrikleri kesilecek ve yeniden açma ve kapama cezası ödemek zorunda kalacak. Ayrıca bu yıl itibariyle ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde ilimizde 7 aylık sürede 65 abonemizin kaçak elektrik kullandığı tespit edilmiş ve savcılığa verilmiştir. Biz abonelerimizin böyle bir duruma düşmelerini istemiyoruz."