Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yozgat'ta 500 öğretmenin göreve başladığını belirterek, ilde öğretmen açığının yüzde 90 ile tamamlandığını kaydetti.
    Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kente yeni atanan öğretmenlere uyum eğitim semineri ardından tanışma yemeği düzenledi.
    Yozgat Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe, Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, mili eğitim müdür yardımcıları ve göreve yeni başlayan öğretmenler katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Kemal Şahin, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve öğretmenlerin, her zaman insanlara yol gösteren kişiler olduğunu söyledi.
    Yozgat'ta 500 öğretmenin göreve başladığını belirten Şahin, ''İlimize ataması yapılan öğretmenlerimizle Yozgat'ın öğretmen açığını yüzde 90 ile tamamladık. Bizim bundan beklentimiz, Yozgat'ın eğitim öğretimdeki başarı sırasına yansımasıdır. Pazartesinden itibaren Yozgat'ta 500 öğretmenin göreve başladığı hissedilmesi gerekir. Bunu öğrencilerin velilerinin hissetmesi lazım. Artık okullarımız dolu, öğretmenlerimiz tam. Bundan sonra da sizlerin katkısı ile başarının geleceğini umuyoruz." dedi.
    Öğretmenlerden, öğrencilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenmelerini ve yakından takip etmelerini isteyen Şahin, iyi bir eğitimin verilebilmesi için öğretmenlerin öğrencilerle yakından ilgilenmesi gerektiğini kaydetti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise yeni atanan öğretmenlere görevlerinde başarılar diledi. Kuş, ''Biz bundan sonra icraatlarımızla konuşacağız. Pazartesi günü biz sizin o genç enerjinizi makamlarımızdan hissetmemiz lazım. Yani eğitimde hedeflediğimiz başarıyı yakalamamız için hepimize büyük görevler düşüyor.'' diye konuştu.
    Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Emel Karabacak da öğretmenlik mesleğinin öneminde değindi. Karabacak, şöyle dedi: "Öğretmenlik mesleği insanda bir cevher olarak saklı bulunan ve kamunun ‘vicdan’ diye adlandırdığı insanlık hüviyetinin bolca kullanıldığı bir alandır. Maddenin nesneleşme sürecinde çekilen zahmetlerin ve bu zahmetler esnasında dökülen kutsal alın terinin lezzetini tatmış kişilerin mesleğidir öğretmenlik. Bütün öğretilerin ve dinlerin tek bir ağızdan övdüğü öğretmenlik mesleğinin değerini, öncü insanlar da kabul etmişlerdir."