Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a destek için eylem yapmak isteyen taraftarları polis dağıttı. Gözaltına alınan bazı taraftarlar ağlarken bir taraftar “babam kızar” diyerek serbest bırakılması için polisin elini öpmeye çalıştı. İstiklal’de yürüyen Galatasaraylı taraftarları da polis kovalayarak uzaklaştırdı.
    Sarı lacivertliler, Taksim’de bugün düzenlemeyi planladıkları ancak provokasyon gerekçesiyle izin verilmeyen eylemi gerçekleştirmek istedi. Polisin Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemi alması nedeniyle taraftarlar meydana giremedi. Bunun üzerine yaklaşık 50 kişilik FB’li taraftar grubu Yıldırım’ın tedavi gördüğü Şişli Etfal Hastanesi’ne gitti. Hastane bahçesinde bir süre bekleyen grubu emniyet görevlileri dağılmaları konusunda uyardı. Polisin ikazının ardından grup hastaneden ayrıldı ve ara sokaklardan sloganlar eşliğinde yürümeye başladı. Bir süre grubu takip eden polis daha sonra dağılmaları konusunda tekrar uyarıda bulundu. Polis, dağılmamaları durumunda gözaltı yapılacağını söyledi. Ancak FB’liler dağılmayınca çevik kuvvet ekibi taraftarlara müdahale için harekete geçti. Polisin geldiğini gören grup ara sokaklarda kaçışmaya başladı. Polisle sarı lacivertli taraftarlar arasındaki kovalamaca bir süre devam etti. Eylemcilerin çoğu uzaklaşırken bazıları gözaltına alındı.
    Gözaltına alınanlar polisi bir şey yapmadıklarına inandırmaya çalıştı. Ancak haklarında gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçundan işlem yapılacağını bunun cezasının da bir 500 TL olduğunu duyan iki taraftar ağlamaya başladı. Önce bir şey yapmadıklarını söyleyen bu taraftarlar daha sonra “Bir daha yapmayacağız” diyerek polise yalvardı. “Babam kızar” diyerek ağalayan bir taraftar ise serbest bırakılması için polisin elini öpmeye çalıştı. Ancak yakalanan taraftarlar gözaltına alınmaktan kurtulamadı.
    Eylem için Taksim’e gelen bir grup Fenerbahçeli taraftar ise meydanda toplu taşıma araçlarından indiklerinde karşılarında polisi buldu. Formalı olan bu taraftarları bir noktada toplayan polis, bu kişileri dolmuş ve halk otobüsleriyle meydandan uzaklaştırdı. Ailesiyle gelen taraftarları ise taksiyle gönderdi.
    Galatasaray Meydanı’nda ise Galatasaraylı taraftarlar toplandı. İstiklal Caddesin üzerinden Taksim’e çıkmak isteyen sarı kırmızılı taraftarlar meydana doğru harekete geçti. Slogan atan ve meşale yakan gruba arkalarından gelen çevik kuvvet ekibi müdahale için harekete geçti. Polisin geldiğini gören GS’liler kaçışmaya başladı. Polisin kovalaması sonucu grup dağıldı. Cadde üzerinde kalan az sayıdaki taraftarları da polis buradan uzaklaştırdı.