Zeytinburnu’nda yasadışı gösteri yapıp çevreye ve araçlara zarar veren grup ile mahalle gençleri arasında kovalamaca yaşandı. 18 yaşından küçük çocukların sayıca fazla olduğu taşlı, sopalı grup ile örgüt yandaşları arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti. Olaylar çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle güçlükle sakinleştirildi.
Terör örgütü sempatizanı yaklaşık 30 kişilik yüzleri maskeli grup, dün saat 22.30 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi ve Veliefendi Mahallesi’nin ara sokaklarında bölücü terör örgütü lehine slogan atıp çevreye zarar verdi. İş yerlerinin ve araçların camlarını kıran gruba mahalle sakinleri tepki gösterdi. Ellerinde taş, sopa ve döner bıçakları bulunan mahallenin gençleri ile örgüt yandaşları arasında kovalamaca yaşandı. Olaylara müdahalede zorlanan çevik kuvvet polisi çıkan olayları yatıştırmak için biber gazı kullandı.
Korsan gösterinin ardından sayıları 500’ü bulan gençlerden oluşan grup, ara sokaklarda bölücü örgüt aleyhine ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Türkiye Türktür Türk kalacak’ şeklinde slogan attı. Gergin anların yaşandığı olaylar sırasında gençlerin arasında bulunan bazı kişilerin ellerindeki döner bıçakları dikkat çekti. Olan biteni meraklı gözlerle balkonlarından izleyen vatandaşlar da PKK’ya lanet yağdırdı.
Yaklaşık 20-30 kişilik grubun iş yerlerine zarar verdiğini ve bunun üzerine vatandaşların sokağa döküldüğünü belirten çevre sakinleri örgüt yandaşlarına tepki gösterdi. Birkaç kendini bilmezin çevreye saldırdığını ifade eden vatandaşlar, provokatörlere dikkat çekti.
Birbirinden bağımsız grupların yaptığı terör protestosu polisin yoğun ikna çalışması sonrası sakinleştirildi. Polisin bölgede bekleyişi sürüyor.