Türkiye yine hareketli bir sabaha uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ankara ve İstanbul'da bazı sendikalara KCK soruşturması kapsamında baskınlar yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeni bir operasyon başlattı. 9 ilde yapılan operasyon kapsamında 100'den fazla kişi gözaltına alındı

Ankara'da KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. KESK'te şun ana kadar 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İSTANBUL


Beyoğlu'nda Terörle Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, daha önce belirledikleri adreslere sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Bir çok kişi gözaltına alındı. Evlerde aramalar yapan polis, malzemeleri çuval ve poşetlere koyarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Terörle Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önce baskın yapacakları adreslerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ardından çelik yelekli özel harekat polisleri evlere baskın yaptı. Bir çok kişi gözaltına alındı. Polisler evlerde yaklaşık 2 saat arama yaptı. Ele geçilen malzemeler çuval ve poşetler içinde Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin emniyette sorguları sürüyor. Operasyonların, bölücü örgüt PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik olduğu belirtiliyor.

İZMİR


İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir'de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

VAN VE HAKKARİ

Van ve Hakkari'de KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari'de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van'da BDP'li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan'ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari'de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

BATMAN

Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da KCK operasyonu kapsamında 1'i DİHA muhabiri 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA


İstanbul merkezli yürütülen KCK soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç'ta 3 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan noktalardaki çeşitli suç unsurlarına el koyan güvenlik güçleri, 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen ve yakalama işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

HATAY


Yapılan operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.

GAZİANTEP


Operasyonda, sözde Basın Propaganda Komitesi'ne mensup 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ikametlerinde yapılan aramalarda bilgisayarların hard disklerine el konuldu.

VAN


KCK operasyonu kapsamında Van'da BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan' ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada bilgisayar, hard disk, örgütsel doküman ve S.A. isimli şahsın evinde de 1 adet Kaleşnikof marka silah ele geçirildi. Zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, sağlık kontrolünden geçirildi.