Bursa'da, birlikte yaşadığı 17 yaşındaki B.T.'nın 13 aylık bebeğine şiddet uygulayıp, vücudunda sigara söndürdükleri suçlamasıyla haklarında dava açılan 30 yaşındaki Ayhan Arısoy ile arkadaşı 34 yaşındaki Tahir Avcı, 4'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Bursa'da 2007 yılının ekim ayında meydana gelen olayda, Emir Deniz adındaki bebeği, Muradiye Devlet Hastanesi'ne getiren Ayhan Arısoy, Tahir Avcı ve bebeğin annesi B.T., trafik kazası yaptıklarını, ön koltukta bulunan çocuğun kucaktan fırlayarak aracın camına çarptığını söyledi. Muayene ettikleri bebeğin vücudunda sigara söndürüldüğünü, yüzünde tokat izleri bulunduğunu, sağ kolunun ise üç yerinden kırık olduğunu tespit eden doktorlar, hastane polisine durumu bildirdi. Polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Yeterince beslenmediği için midesinde küçülme tespit edilen bebek, hemşireler tarafından süt ve mama ile karnı doyurulduktan sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Ayhan Arısoy ve Tahir Avcı, verdikleri ifadede "B.T., 3 yıl önce Adem T. ile evlenmiş. Hamileyken 1.5 yıl önce eşinden ayrıldı. Ailesi de kabul etmemiş. Bu sırada kendisiyle tanıştık. Üçümüz aynı evde kalıyorduk. Bebeği dünyaya getirdi. Bakmakta zorluk çekiyorduk. Olay akşamı bebeği otomobilimize kilitleyip restorana eğlenmeye gittik. Çocuk ağlayınca sesini duyan kişiler bizi restoranda buldu. Sinirlendik. Annesi restoranda otururken, çocuğu dövdük. Sonra eve giderken otomobille bir araca çarptık. Amacımız kaza görünümü verip bebeği hastaneye bu şekilde getirmekti. Ama yakalandık" dedi.

Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı tutuklanırken hastanede gerçeği sanıklardan korktuğu için söylemediğini belirten B.T. ise serbest bırakıldı.

Haklarında Bursa 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten yaralama' ve 'eziyet' suçlamalarıyla 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve yargılama devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Ayhan Arısoy ve Tahir Avcı'nın yargılamaları tamamlandı. Mahkemede verdikleri ifadede yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini talep etti.

Mahkeme hakimi karar aşamasına gelen duruşmada, suçunu sabit gördüğü sanıkları, 'küçük çocuğa eziyet etmek' suçundan 3'er yıl, 'kasten yaralamak' suçundan da 1'er yıl 9'ar ay olmak üzere toplam 4'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde sanıklar cezaevine girip kalan sürelerini yatacak.