Denizli’nin Çivril İlçesi Eğitim-Sen Çivril Şube Başkanı Cengiz Topel Kaplan, Çivril Lisesi Müdürü Aziz Albayrak’ın, değerledirme bölümünde Fethullah Gülen’in yazısının bulunduğu 'Duru Türkçe' kitabını imzalayıp verdiğini, öğrencilere 'cemaat' diye hitap ettiğini, kızlarla erkeklerin 75 santimetreden fazla yaklaşmamaları konusunda uyardığını ileri sürdü.

Müdür Albayrak ise konuya ilişkin sorulara, "Devlet memuruyum bu konuda açıklama ve yorum yapamam" karşılığını verdi.

Çivril İlçesi Eğitim-Sen Çivril Şube Başkanı Cengiz Topel Kaplan, Aziz Albayrak’ın, Çivril İmam Hatip Lisesi’nden müdür olarak atanmasından sonra Çivril Lisesi'nde ilginç gelişmelerin yaşandığını ileri sürdü. Müdür Aziz Albayrak’ın, öğrencilere 'cemaat' diye hitap ettiğini, başarılı olanlara Fethullah Gülen’in değerlendirmesinin bulunduğu 'Duru Türkçe' kitabını, kendi imzasını atarak verdiğini iddia etti. Albayrak’ın kız öğrencilere de erkeklere 75 santimetreden fazla yaklaşmamaları konusunda uyardığını da ileri sürerek şunları söyledi:
"Belli siyasal ve dinsel anlayışın propagandasını yapan söz konusu kitabın okul müdürünün kendi imzasıyla başarılı öğrencilere hediye edilmesi düşündürücüdür.

Müdür Albayrak, konuşmalarının sonunda öğrencilere 'Amin' dedirttiğini öğrendik. Müdür Albayrak okulda din görevlisi gibi davranıyor. Ayrıca, okul aile birliği, 'katkı payı' adı altında bağış topluyor. Katkı payı vermeyen öğrenciye de psikolojik baskı uygulanıyor. Çivril Lisesi’ndeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz."

Okul Müdürü Aziz Albayrak ise iddialarla ilgili görüşünü almak isteyen DHA muhabirine, devlet memuru olduğu için bu konuda açıklama veya yorum yapamayacağını söyledi.