Dün öğleden sonra belediyeden ayrılan ve telefonlarını kapatan Aldırmaz, istifa konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Yakın çevresi istifayı doğrularken, daha önce MHP’den istifası istenen ve ayrılan Belediye Meclisi Başkanvekili Mustafa Tuncel de Aldırmaz’ın kararını doğruladı.

MHP’li belediyenin ülkücüler tarafından basıldığının ortaya çıkmasının ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan’ın da görev alındığı siyaset kulislerinde yankılanıyor. Ahmet Erdoğan’ın görevden alınmasına tavır alan MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan’ın da görevden uzaklaştırılmasının gündemde olduğu öne sürülüyor.

BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN DE İSTİFA ETMELİ

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Aldırmaz’ın istifasıyla ilgili partiye ulaşmış resmi bir belge olmadığını, ancak dünden beri kendisine ulaşamadıklarını söyledi.

Zihni Aldırmaz’ın istifasının henüz resmiyet kazanmadığını kaydeden Yılmaz Tankut, “Zihni bey istifa edebilir, demokratik tercihidir. Ama belediye başkanvekilliğine MHP’nin iradesiyle seçildiğini unutmamalıdır. Başkanvekilliğinden de istifa ederse, erdemli bir davranış göstermiş olur. MHP’den istifa kararı, başkanvekilliğinden de istifasını gerektiriyor” dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ve üç ilçe başkanın görevden alındığının da ‘dedikodu’ olduğunu kaydeden Tankut, “Ahmet bey, geçen hafta belediyede meydana gelen hadiselerden dolayı duygusal manada yoğunluk yaşıyor. Kendi içinde bir sinir harbi yaşıyor. Ama partiye gidip geliyor. Düzeleceğine inanıyorum” dedi.

BELEDİYE BASKINI

21 Aralık’ta Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gelip, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ulaşım Dairesi Güvenlik Koordinatörü Zafer Aslan ile 3 belediye personelini döven, belediyenin kapı ve penceleri kırıp, bilgisayar ve büro eşyalarına zarar veren 20 kişilik grup arasında Seyhan Ülkü Ocağı Başkanı Gencay Çelik ve Yüreğir Ülkü Ocağı Başkanı Gürhan Kütük’ün de olduğu ortaya çıkmıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrası polis, Gencay Çelik ve Gürhan Kütük’ün de aralarında bulunduğu 8 saldırganı gözaltına almış, şüpheliler sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Baskının nedeninin ise büfe yeri sözünün yerine getirilmemesi olduğu iddia edilmişti.

Son yerel seçimde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na MHP’den seçilen Aytaç Durak ile Meclis Başkanvekili arasında karşılıklı rant suçlamaları nedeniyle Genel Başkan Devlet Bahçeli ikisinin de istifasını istemiş, başkanvekilliğine ise CHP’li üyelerin de desteği ile MHP’den Zihni Aldırmaz seçilmişti.