Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanığı gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve "Ergenekon" soruşturması kapmasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık katıldı. 68 gündür Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık duruşmada, Ergenekon soruşturmasının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

Şık suçsuz olduğunu belirterek beraatine karar verilmesini istedi. Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Gülden Filiz Tüysüz Şık ve Mavioğlu'nun gizliliği ihlal suçunun unsularının oluşmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi. Duruşma salonu önünde bekleyen Ahmet Şık'ın gazeteci arkadaşları ve yakınları beraat kararını alkışlarla karşılayarak "Ahmet çıkacak yine yazacak" diyerek bağırdı.


ŞIK VE MAVİOĞLU'NUN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ergenekon soruşturması kapsamında bazı şüpheliler hakkındaki evrakın ayrıldığı ve iddianame dışında kalan bilgilere ilişkin, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce belge ve bilgilerin yayımlanmaması için kısıtlama kararı verildiği hatırlatıldı. Sanıklar Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu'nun "Kırk Katır, Kırk Satır -1" (Ergenekon'da Kim Kimdir?) ve "Kırk Katır, Kırk Satır -2" (Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu) adlı kitapları yazarak, mahkemenin kararına rağmen "gizliliği ihlal" suçu işledikleri belirtildi. İddianamede, sanıkların bu suçtan TCK'nın 285/1. maddesi uyarınca 1 ile 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu. Ahmet Şık 6 Mart 2011'de Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

AHMET ŞIK'A ARKADAŞLARINDAN DESTEK

Ahmet Şık'ın tutuklanmasını protesto eden arkadaşları ve meslektaşları "Yansak da dokunacağız" pankartı arkasında toplanarak Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünden Bahariye'deki Kadıköy Adliyesi'ne kadar yürüdüler. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in fotoğrafının yer aldığı tişörtleri giyen grup, "Ahmet, Nedim onurumuzdur" şeklinde slogan atarak, "Özgür basın susturulamaz şeklinde pankartları taşıdı.