AK Parti Buca İlçe Başkanlığı ile İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez alternatif sevgililer günü kutlaması yapıldı. Kutlamanın ana teması ise 'beşeri aşktan İlahi aşka' olarak belirlendi. Kutlamaya AK Parti İzmir Milletvekilleri İlhan İşbilen, Hamza Dağ ve Rıfat Sait ile Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve partililer katıldı.
Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen 'sevgi gecesi', İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Gecede konuşan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, "Mevki ve makamları insanların hizmetine sunarsak, insanların menfaatleri doğrultusunda işletirsek, insan sevgisini kalbimizin ortasına yerleştirirsek işte güzellik oradadır. Biz sevgiyi kılmak isterken toplumumuz yavaş yavaş ilahi sevgi ve aşktan uzaklaşmaya başladı. Bunun tipik bir örneği artan boşanma oranları. Evlenen çiftlerimizin yüzde 20'si üç beş yıl sonra boşanıyor" dedi.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Kızılırmak, kapitalist düzenin getirdiği 14 Şubat Sevgililer Günü'nün alternatif bir kutlamasını İzmir'de başlattıkları için mutlu olduklarını söyledi. Sevginin günlük kutlanacak bir duygu olmadığını aktaran Kızılırmak, "Sevgi sadece aşık oldum dediğimiz bir duygu değil. Sevgi, hayatın her noktasında var olabilen ve herşeyde duyulması gereken bir duygudur." diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, başarılı olmak için toplum olarak birbirimizi daha çok sevmek zorunda olduğumuzu belirtti. Konuşmasında yaklaşan 28 Şubat tarihine işaret eden Dağ, 28 Şubat'ta yaşanan askeri müdahalelere değinerek, "Ben Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken 28 Şubat sürecini yaşadım. O dönemde tek tip insan yetiştireceğiz diyenlere hiçbir şekilde karşı koymayan ve onlara destek veren zihniyet sayın başbakanımız gerçekten aşkı bilen, Allah'ını bilen ve seven bir gençlik yetiştireceğiz dediğinde ne yazık ki tepki gösterdiler. Biz buna ciddi anlamda ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Kimse bundan farklı sonuçlar çıkarmaya çalışmasın" diye konuştu.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, beşeri anlamda tüketim çılgınlığına dönen sevgililer gününden farklı olarak ilahi aşka ulaşabilmenin önemine değindi. Akay, "İlahi aşka ulaşabilmek, Yüceler Yücesi'ni sevebilmek aşk ve mutluluğun en güzelidir." dedi.
Konuşmaların ardından Türk Sanat Müziği korusu tarafından konser verildi. Sevgi gecesinde ayrıca Ferhat ile Şirin'in yaşadıkları aşk mini bir oyunla sahnelendi.