Balyoz davası sanıklarından Tümgeneral Ahmet Yavuz'un, Edirne Süloğlu'nda 55. Mekanize Piyade Tugayı komutanıyken, 3 Kasım 2002 seçimlerinden çıkan sonuçlardan sonra tugay personelini "Bu gericilere kim bu kadar oy verdi?" diye payladığı iddia edildi.
 
Askerliğini 2002 yılında Süloğlu'nda çavuş olarak yapan M. A. ile D. M., Tümgeneral Ahmet Yavuz'un hayata ve gündeme dair görüşlerini açıktan söyleyen bir komutan olduğunu söyledi. İkili, 3 Kasım 2002'de yapılan seçimlerde askeri personelin oy kullandığı sandıklardan çıkan sonuçlar dolayısıyla tugay personelini uyardığını belirtti.
YEMEKHANEDE PROPAGANDA
Askerliğini o dönemde Süloğlu'ndaki tugayda çavuş olarak yapan D.M. şunları söyledi: "Tugayda komutan bütün birlikleri toplar haftalık içtima yapardı. Cuma günleri yapılan içtimalarda askerlikle ilgili konuların yanı sıra gündemle ilgili yorumlarda da bulunurdu.Değişik zamanlarda tabur yemekhanelerinde askerleri toplar konferans tarzında konuşmalar yapardı. Bu konuşmalarda ibadetin Türkçeleştirilmesi gerektiğini savunurdu. 
"BU GERİCİLERE KİM OY VERDİ?"
2002 seçimlerinden sonra bir tugay içtimasında yine gündemden bahseden Tugay Komutanı Yavuz, rütbeli personele hitaben 'Sizin oy kullandığınız sandıklarda AK Parti'ye yüksek oranda oy çıkmış. Bu gericilere bu kadar oyu kim verdi?' dedi. Sonra TSK personelinin çağdaş kişiler olması gerektiğini belirterek konuşmasını bitirdi.'' 
internethaber.