Almanya’da kendilerini Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar olarak nitelendiren Pegida hareketinden sonra şimdi de Pegada hareketi başladı. Pegida ile isim benzerliği olan Pegada hareketi, kendilerini Batı’nın Amerikanlaşmasına Karşı Yurtsever Avruplılar olarak tanımlıyor. 

Cumartesi akşamı Almanya’nın Erfurt kentinde ilk gösterilerini yapan Pegada hareketi, Amerika’yı “terörist güç” olarak nitelendirirken, Rusya ile ilişkilerin koparılmaması ve 3. Dünya Savaşı’na karşı uyarılarda bulundu.

Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, yaklaşık 1000 kişilik Pegada grubunun gösterisi, 600 kişilik bir karşı grup tarafından engellenmek istendi. Gruplar arasında karşılıklı atışmaların ardından ufak çaptı sürtüşmeler çıktığı belirtildi. Polis kaynaklarının bildirdiğine göre, Pegada hareketi içerisinde komplo teorilerine inananlar, neonaziler ve şiddet yanlısı holiganlar bulunuyor.

Pegada’nın, Dresden’de başlayan ve Almanya’nın bir çok kentinde gösteriler yapan İslam karşıtı Pegida hareketi ile isim benzerliğinin dışında bir bağının olmadığı belirtiliyor.