Çorum Kargı’daki bir yayla köyünde evin içindeki musluktan akan suyun donması, köy sakinlerini hayretler içinde bıraktı. Köylüler şaşkına döndükleri bu olayı cep telefonları ile kaydetti.
Türkiye son yılların en soğuk günlerini yaşamaya devam ediyor. Tunceli’de nesli tükenmek üzere olan Vaşak’ların köye inmesi evleşirsiz hava koşullarının doğal hayatı bile olumsuz etkilemeye başladığını ortaya koydu. Çorum’da köylüler tarafından kaydedilen görüntüler ise soğuk havanın boyutlarını ortaya koyuyor. Kar yağışının ardından meydana gelen ayaz, evlerin içindeki çeşmelerden akan suyu bile dondurdu. Donan suyu görünce önce kısa bir şaşkınlık yaşayan köylüler, hemen ellerine cep telefonlarını alarak kayıt yapmayı ihmal etmedi.
Görüntülerde, evin içindeki çeşmeden akan su lavabonun dibinde önce kristalleşiyor. Ardından ince ince akan su yukarı doğru donarak ilerliyor. Köylülerin yaşadıkları şaşkınlık, kayıt yaptıkları sıradaki konuşmalarına da yansıyor. Kaydı yapan şahıs, “Musluktan akan su, böyle yukarı doğru buz olarak yükseliyor. Santim santim yükseldiğini görebiliriz. Su aşağı kadar inmiyor, dimdik yukarı çıkıyor.” diyor.
Kaydı yapan köylüler, konuşmalarında suyun muslukla birleştiği zaman ne olacağını merak etseler de buzun musluğa ulaşmadan yıkılarak tekrar yükseldiği görülüyor.