ATO Başkanı Sinan Aygün ise ölü sayısının 8'e çıkabileceğini ama enkazda aramaların ve umutların sürdüğünü söyledi. Patlamanın tüpten kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.
Ankara'nın önemli sanayi merkezlerinden olan Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi’nde (OSTİM) gaz sıkışmasının neden olduğu sanılan büyük bir patlama oldu. Kentin çeşitli yerlerinden duyulan patlamada harabeye dönen 4 katlı OSTİM Mega Center binasının 2 katı çöktü. İlk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 40’a yakın kişinin yaralandığı belirtildi.
Saat 11.00 sıralarındaki patlama Ostim Sanayi Sitesi’nde bulunan ve yeraltı kablolarının üretildiği OSTİM Mega Center içindeki jeneratör üretim tesisinde meydana geldi. Doğalgaz sıkışmasının neden olduğu sanılan patlama sırasında 80 kişinin çalıştığı, diğer işyerlerinin de kalabalık olduğu belirtildi. Patlamanın meydana geldiği binanın çevresindeki binalar ve araçlar ağır hasar görünken, enkaz altında kalanların kurtarılması için yoğun çaba harcandı. 
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kendilerine ulaşan ilk bilgilere göre patlamada 3 kişinin öldüğünü, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Jeneratör üretem fabrikada doğalgaz sıkışması sonucu kazan patlaması olduğunun sanıldığını belirten Başkan Yaşar, bu işyerinde 80 kişinin çalıştığının belirtildiğini sözlerine ekledi
GÖKÇEK: "TÜP PATLAMASI İHTİMALİ VAR"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olayla ilgili şunları söyledi: "Burası hidrolik makine üreten bir sanayi kuruluşu. Burada özellikle oksijen tüpü ve normal tüp kullanıyorlarmış. Kesin doğru olmayabilir ama büyük bir ihtimal işçilerin yanlış bir uygulamasından tüp patlaması olabilir. Patlayan tüp diğer tüpleri etkilemiş olabilir. 60’ın üzerinde işçi çalışıyormuş. Binanın bir kısmı imalathane, diğer kısım ise büroların olduğu kısım. Büyük hasar atölyenin olduğu yerde. Binanın sağ tarafı tamamen çökmüş durumda. Her türlü tedbir alındı. Şu andan itibaren bir tehlike yok. Enkazın altında bulunan vatandaşlarımıza ulaşma gayreti içindeyiz."
Emniyet şeridiyle binanın etrafı sarılmış durumda. İçeriye kimsenin girmesine izin verilmiyor.  
Patlamanın olduğu binada çalışanların yakınları da bölgeye geliyor.
Sivil savunma ekipleri büyük tüpleri enkaz altından çıkarmaya çalışıyorlar. Asıl yoğun çalışma binanın en alt katında sürüyor. Bölgede 7 - 8 ambulans hazır bekliyor.