Ankara'nın sanayi bölgesi OSTİM, dün patlamalarla sarsıldı. Sabah saatlerinde yaşanan patlamanın ardından akşam 19.30 sularında bir patlama daha yaşandı. Olayda 9 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın bir otomobilde bulunan LPG tankının infilakıyla başladığı ve işyerine sıçrayarak büyüdüğü öğrenildi.İki patlamada ölenlerin sayısı 16'ya ulaştı
Edinilen bilgilere göre, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir biyodizel ve tiner dolum atölyesinde yangın çıktı. Yangın sırasında işyeri önünde bulunan bir aracın da LPG tüpünün patladığı belirtildi. Olayda 9 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 7 olarak açıklandı.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilk yaptığı açıklamada, 25. Cadde'de otomobil boyacılığı yapılan işletmede saat 19.30 sularında patlama meydana geldiğini ifade etti. Yüksel, "Bir torna atölyesi olarak ruhsatını aldığı anlaşılan bir işletme içinde tiner ve boya imalatını gerçekleştiriyor. Tiner kazanlarında, depolarında meydana gelen bir patlama sonucu yangın çıkıyor.'' ifadelerini kullandı. Saatler ilerledikçe olayın vahameti daha net ortaya çıktı. Vali Alaaddin Yüksel, OSTİM'de meydana gelen ikinci patlamaya ilişkin, olayın meydana geldiği işletmenin içinde 10-12 civarında çalışanın olduğu yönünde bilgilerin ulaştığını açıkladı.
Yangın nedeniyle işçilere ulaşılamıyordu. Yüksel, "Telefonlarla arkadaşlarımız sürekli görüşüyor. Ancak henüz tam anlamıyla içeriye girdiğimizi söyleyemeyiz. Çünkü içeride kimyasal maddeler son derece kuvvetli. Aşağıda yanmaya devam ediyor. Şu anda da bütün itfaiyeler bunu, köpüklü malzemelerle söndürmeye çalışıyor.'' diye konuştu.
Bir gazetecinin "İşyerinin uzun süredir kapalı olduğu, iki ay önce açıldığı bildiriliyor. Bu kapalı olmasının gerekçesi nedir? Bir de farklı bir ruhsatla açılmış herhalde.'' sözleri üzerine Vali Alaaddin Yüksel, "Ben de bu konuyu şimdi biraz önce arkadaşlarımdan duydum.'' dedi. Yüksel, patlamanın nedenine ilişkin bir soru üzerine, "Tiner tanklarında meydana gelen bir patlama." ifadelerini kullandı.
Gece geç saatlerde İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, yangının, traktör ve otomobil yedek parçası üreten Güvenmak adlı firmanın önündeki bir özel arabanın LPG tankının patlaması ile çıktığını açıkladı.
Şunları söyledi: "Bu yangın, işyerine sıçramış ve oradaki 8-10 asetilen ve oksijen tüpünün patlaması ile de büyümüş. Daha sonra yangın, köşebent üreten Metsan ve gıda firması YNS'ye sıçramış. Bizim elimizdeki resmi kayıtlara göre, Güvenmak'ta 10 kişi, Metsan'da 3 kişi çalışıyor. Her iki firmada da akşam mesaisi yapılıyor. Olayda kaç kişinin hayatını kaybettiği ve kaç kişinin binada mahsur kaldığına dair elimizde net bir bilgi yok, ancak ölenlerden iki tanesinin, LPG tüpü patlayan arabada hayatını kaybettiğini öğrendik.
İnternet haber