Arınç, Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin “Her şey alkolden ibaret değildir” derken yanına bir başka şeyi daha ilave ettiğini hatırlattı.

“Her şey seksten de ibaret değildir” dediğini anımsatan Arınç, bu sözlerine karşılık da garip eleştiriler olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
“Televizyonlarda zaman zaman talk showlara çıkan birisi 'Ben mitoz bölünmeyle dünyaya geldim' dedi. Yani bana bir mesaj gönderdi. Şimdi o değerli talk showcuya veya şovmene son kaset olaylarını hatırlatmak istiyorum. Bunların üzerinde konuşacak değiliz. Ama yayınlanan her kaset, dünyayı seksten ibaret gören, gayri ahlaki ilişkilere giren, kendi eşini aldatırken herkesi aldatabileceğini herkese ilan eden kötü görüntülerdir. Evet aile hayatı, birlik, bütünlük, yeni nesillerin meydana gelmesi, sağlıklı bir şekilde, ahlaki bir şekilde olmalıdır.

Yayınlanan her kaset, bir konuşma kaseti değil, bir şiir kaseti değil son zamanlarda. Ben eski bir siyasetçiyim. Medya benim eski kasetlerimi bulduğu zaman çok sevinirdi ama o kasetlerin hepsi benim konferanslarımdı, benim konuşmalarımdı. Hamdolsun son yayınlanan kasetlerde bizim herhangi bir ilişkimizi bugüne kadar bulmadılar, bulamayacaklar.”