2. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından emekli albay Levent Göktaş, istihbarat toplamak için PKK kamplarında bal, peynir ve süt sattıklarını söyledi.

Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un da sanık olduğu 2. İkinci Ergenekon Davası'na dün Silivri'de görülen duruşmayla devam edildi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ve üye hakimlerin sorularını yanıtlayan emekli albay Levent Göktaş, bulunduğu ortamlarda "Ergenekon" diye bir yapılanmayı hiç duymadığını söyledi. Hakim Hasan Hüseyin Özese, Göktaş'a, bürosunda bulunduğu iddia edilen ve içinde hakim ve savcılara ait kişisel bilgi ve görüntülerin olduğu belirtilen 51 Nolu DVD'yi sordu. DVD'nin kendisine ait olmadığını belirten Göktaş, gözaltına alındığında teslim ettiği cep telefonunun da emniyette açıldığını ve 9 gün boyunca telefonla işlem yapıldığını söyledi.

"KAMPLARDA PEYNİR, SÜT BAL, SATTIK"

Hakim Özese'nin DVD'de 1998 yılında Suriye ile imzalanan "Adana Mutabakatı"na ilişkin detaylı bilgiler olduğunu belirtmesi üzerine de Göktaş, "Ben Suriye'de görevliydim. Bana gönderilen soruları Suriyeli yetkililere sorar, aldığım cevapları el yazısı kripto ile 2. Ordu Komutanlığına gönderirdim. 2. Ordu da benim mesajlarımı kendi formatıyla Genelkurmay'a gönderirdi" dedi.

Irak'ın kuzeyinde görev yaptığını ve peşmergelerle birlikte PKK kamplarına sızıp bombalanacak hedefleri bildirdiğini ifade eden Göktaş, "PKK kampında peynir, süt, bal sattık. Etrafa da baktık. Diyarbakır'a 'Böyle bir kamp yeri var' diyorduk, harita üzerinde çiziyorduk" diye konuştu.