“Abi ne olur kurtar beni. Tek umudum sensin. Komutanlarım bana işkence yapıyor. Beni işkenceden öldürecekler. Ne olur abi kurtar beni. Yoksa intihar edeceğim. Allah rızası için yardımcı ol bana.”

Bu satırlar Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'ya ait. Baransu'yu okumaya devam ediyoruz:

Telefondaki ses duraksamadan “Kurtar beni, bana yardım et abi” diyor, ağzından başka bir söz çıkmıyordu. “Kurtar beni” diyen telefonu bundan yaklaşık 10 gün önce gazetedeki masamda otururken aldım. Karşımdaki sesi yatıştırmaya, olayı anlamaya çalıştım. Sakinleşmesini, olayı baştan sona anlatmasını istedim.

Adı Hasan Kayıkoğlu. Şırnak’ın Namaz Dağı’ndaki 3. Komando Tugayı’na bağlı Ana Üs Bölgesi’ndeki “profesyonel birlikte” uzman çavuş olarak görev yapıyor. 20 Ekim 2010’da kent merkezine iniyor. İşlerini bitirdikten sonra askeri birliğe geri dönüyor. Komutanlarından Üsteğmen Doğukan Özgür Çelik “İçki mi içtin lan sen” diye soruyor. Kayıkoğlu“Hayır komutanım, içki içmiş gibi bir halim mi var” diye yanıt verince, “Seni yakacağım” diyerek bölük komutanının yanına gidiyor. Aradan beş dakika geçmeden Bölük Komutanı Yüzbaşı Murat Arı, Uzman Çavuş’un yanına gelerek hakaret etmeye başlıyor.

Dayak başlıyor

“Kimsin lan sen şerefsiz” diyen bölük komutanı, uzman çavuşa yumruk atmaya, kafasına vurmaya başlıyor. Uzman Çavuş Hasan Kayıkoğlu, içki içmediğini, hastaneye, jandarmaya ve polise gidip, ölçüm yapabileceklerini komutanına söylüyor. Bölük Komutanı Yüzbaşı Arı, “Kes sesini” diyerek, dayağa devam ediyor. Bununla da yetinmeyen Yüzbaşı, odasının yanındaki konteynere bir ip bağlatıp Uzman Çavuş’u ellerinden yukarıya asıyor.

Uzman Çavuş Kayıkoğlu ayak parmaklarının ucuna basacak şekilde ip yukarı doğru kaldırılıyor. Kayıkoğlu’nun ellerinden konteynere asılmasında sonra bölük içtima için toplanıyor. Yüzbaşı Arı, 65 mevcutla toplanan bölüğe Kayıkoğlu’nu gösterip “Bu adamla hesabınızı kesin, onu işten attım” diyerek, ağza alınmayacak hakaretler ediyor.