Aziz Yıldırım, Metris’ten avukatları aracılığıyla esip, gürledi.

BU İDDİA YIĞININI KAMUOYUNA ŞİKAYET EDİYORUZ.

Fenerbahçe Başkanı, mahkeme tarafından kabul edilen iddianame için “İddia yığını” benzetmesini yaptı. “Unutulmamalıdır ki, gizlilik kararı herkes için kalkmış ve söz savunmaya geçmiştir” dedi.

TÜRKİYE’yi sarsan şike soruşturması kapsamında tutuklanan ve Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mahkeme tarafından kabul edilen iddianamenin asılsız, dayanaksız, hukuka aykırı ve çelişkilerle dolu olduğunun, belge ve tanıklarla en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.
Yıldırım, avukatları aracılığıyla kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, “iddialar yığını” olarak nitelendirdiği iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Yüce Meclis’in iradesinin tezahürü olan 6250 sayılı yasanın Sayın Cumhurbaşkanı’nca veto edilmesinin hemen öncesinde, daha önce benzeri görülmemiş bir uygulama ile söz konusu iddianame hakkında basın açıklaması yapılmış; kamuoyu bu tesadüfün şaşkınlığını yaşarken, bu defa 6250 sayılı yasanın TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği günde, görüşmelerin başlamasına saatler kala iddialar yığınının kabul edildiği açıklanmıştır.

Türk sporundan ve futboldan bihaberler

Tesadüfün bu kadarına şaşıranlar emin olmalıdırlar ki, iddialar yığınını incelediklerinde, sürecin başından bu yana kamuoyunun nasıl yanlış yönlendirilmeye ve yanıltılmaya çalışıldığının kanıtlarını göreceklerinden, şaşkınlıkları endişeye dönüşecektir. Türk sporu ve futbolunun gerçeklerinden bihaber olarak düzenlenen bu iddia yığınının tamamının, ne denli asılsız, dayanaksız, hukuka aykırı ve çelişkilerle dolu olduğu, belge ve tanıklarla en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacaktır. Önemle belirtmek isteriz ki, gerek ceza yargılaması ve spor yargılaması, gerekse hayatın tüm gerçekleri ile açıkça çelişen bu iddia yığını hakkındaki açıklamalarımızın takip edilmesini kamuoyuna duyururuz. Unutulmamalıdır ki, gizlilik kararı herkes için kalkmış ve söz savunmaya geçmiştir.”
Aziz Yıldırım, “Ancak şimdilik şu kadarını belirtmek isteriz ki, futbolun ve hayatın gerçekleri çarpıtılarak” diyerek savcının iddianamedeki suçlamaları üzerine açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

EMENİKE VE SEZER TRANSFERİ

· Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk ile Fenerbahçe maçında oynamamaları veya kötü oynamaları karşılığında transfer şikesi anlaşması yapıldı.

· AZİZ YILDIRIM: Spor hukukundan ve TFF Transfer Talimatı’ndan bihaber bir şekilde transfer görüşmelerinde futbolcunun mensubu olduğu kulübün yazılı onayını arayarak transfer şikesi yaptığımızı iddia eden ve bu iddiaların tanığı olarak da benim Fenerbahçe’den uzaklaştırdığım insanları göstermekten kaçınmayan, bu iddia yığınını kamuoyuna şikayet ediyoruz.

USULSÜZ PARA AKTARIMI iDDiASI

· Futbol Federasyonu tarafından verilen, Spor Toto ve naklen yayın gelirlerinde usulsüz para aktarımı tespit edilmiştir. Bu paralar şikede kullanılmıştır.

· AZİZ YILDIRIM: Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) alınan gelirleri, ‘usulsüz para aktarımı’ olarak addedip bu parayı dağıtanlar hakkında takipsizlik kararı verildi.

PARA TRAFİĞİNİN SAĞLANMASI

· 7 maçta şike, 6 maçta teşvik primi anlaşmaları yapıldığı ve kulüp hesabından bu iş için para çekilip dağıtıldığı tespit edildi.

· AZİZ YILDIRIM: Futbolcu-larımıza dağıtılan belgeli maç primlerini şike paraları olarak gösterdi.

İÇİNDE PARA OLAN ÇANTA VE TORBA

· Sivasspor maçı öncesinde, içinde para olan bir çanta Sivasspor yöneticilerine bir düğünde verildi. İbrahim Akın da parasını bir poşet içinde teslim aldı.

· AZİZ YILDIRIM: Devlet görevlileri ve basının dahi şahit olduğu ve son derece aşikar biçimde bilet ve hediye forma taşınan çantaları, şike parası taşınan çantalar olarak gösterildi.

TELEFONDAKİ ŞİKE GÖRÜŞMELERİ

· F.Bahçe yöneticileri Sivas, İstanbul BŞB, Eskişehir ve Karabük’den bazı kişilerle telefonda şike ve teşvik konuşmaları yaptı.

· AZİZ YILDIRIM: Birden fazla kişinin isim ve görevlerini karıştırarak yanlı dinlemeler sonucu şike yapıldığını iddia ederek yargının ciddiyetine gölge düşürdü.

TRABZONSPOR’UN TAKİP EDİLMESİ


· Aziz Yıldırım, maç yapacakları takımlara Trabzonspor’un teşvik primi gönderip göndermediğini öğrenmek için çalışma yapılmasını istedi.

· AZİZ YILDIRIM: Kulübümüze karşı yapılması muhtemel şike ve teşvik iddialarını araştırma ve önleme çabalarını dahi suç saydı.

KULÜP ÇALIŞANLARININ KONUŞMALARI

· Fenerbahçe Kulübü’nde çalışan bazı personel ile yönetim kurulu üyeleri birbirleriyle, şike ve teşvik primi amaçlı telefon görüşmeleri yaptı.

· AZİZ YILDIRIM: Menajerler yerine Fenerbahçe Kulübü yönetici ve kongre üyeleriyle yürüttüğümüz transfer girişimlerimizi şike görüşmesi olarak yorumladı.