Viranşehir’de çiftçi, 42 yaşındaki ilköğretim mezunu Lütfü Doğru, siyasi partilerin de tercih ettiği kent merkezindeki Topçu Meydanı’nda miting düzenledi. Miting öncesi meydanda sivil ve resmi polisler önlem alıp, bağımsız aday ve taraftarlarının gelişini bekledi. Ancak uzun süre geçmesine rağmen Lütfü Doğru’nun taraftarları alana gelmedi. Alana gelen bağımsız aday Lütfü Doğru, bu duruma aldırış etmeden, anons yapılmasında kullanılan hafif ticari aracının üzerine çıktı ve mikrofonu eline alarak konuşmaya başladı. Tek başına araç üzerinde konuşan kişinin bağımsız aday olduğunu öğrenen meraklı bazı kişiler de Doğru’yu dinlemeye başladı.

Yöresel şivesi ile mevcut milletvekillerini eleştiren Doğru’yu dinleyen 10 kişi, gülümseyerek izledikleri bağımsız adayın mitingini cep telefonlarına kaydetti. ’Ben yerli adayım’ diyen Lütfü Doğru, seçilmesi halinde kentteki işsizlik sorununu çözeceğini belirtirken, "Bunlar halka ne yaptı? Yatırımlarını bile gidip batıya yaptılar. Bunların dünyada yeri yok. Ben sizin adayınızım, yerli adayım. Urfa’ya güneş doğuyor. Bağımsız aday, renkli aday Lütfü Doğru Ankara’ya meclise gidiyor" dedi.

Hararetli konuşan ve çevreden geçenleri güldüren bağımsız aday Doğru, daha sonra mitingi izleyenlerin isteği üzerine türkü söylemeye başladı. Kürtçe türkü söyleyen bağımsız aday Doğru, yaklaşık 1 saat süren mitinginin ardından seçim çalışmalarını sürdürmek üzere alandan ayrıldı.