Bakan Çağlayan, aday gösterildiği seçim bölgesi Mersin'e seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini yaptı. Adana'dan karayoluyla Mersin'e gelen Çağlayan, Tarsus doğu çıkışı Çamtepe'de çok sayıda araçtan oluşan konvoyla karşılandı.

Mersin'de ilk olarak AK Parti il başkanlığını ziyaret eden Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, Mersin'den aday olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi ve hükümet olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mersin'de devam eden projeler hakkında bilgi veren Çağlayan, bundan sonraki projelerle şehrin daha iyi bir yere geleceğini söyledi. Bakan Çağlayan, ''Mersin'i daha çok yüceltmek, yükseltmek ve halkın büyük önem verdiği istikrarı korumak için önemli çalışmalar yapacağız. Mersin, ticaret, turizm ve sporuyla Akdeniz'de marka şehir olacak'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün seçim beyannamesini açıklayacağını hatırlatan Çağlayan, bunun, 12 yıllık beyannamenin Türkiye'de bir ilk olacağını ifade etti.

-KÜRŞAD TÜZMEN'DEN ANLAMLI JEST-

Bakan Çağlayan ve beraberindeki milletvekili adaylarının karşılama törenine, eski Devlet Bakanı ve Mersin milletvekili Kürşad Tüzmen'in de katılması dikkati çekti.

Tüzmen, karşılama töreninden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Çağlayan'ı Mersin'de görecek olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek ''Ben de görevimi yapacağım. Sayın bakanımızı karşılayacağım'' dedi.

Tüzmen, Çağlayan ve diğer Mersin milletvekili adaylarına AK Parti il başkanlığı ziyaretinde de eşlik etti.