Polis seçmenlerinin oylarına göz diken Başbakan,3000 ek gösterge vaadinden memnun olmayan polislere, "Emniyet hizmet tazminatının yüzde 25 artırıyoruz. Böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında net artış sağlamış oluyoruz.

En az 240 ve 580 liraya kadar, hayırlı mübarek olsun." müjdesini verdi.. Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Malatya mitinginde 10 maddelik müjde paketini açıkladı. Ancak,Başbakan Davutoğlu'nun polislerin "Emniyet hizmet tazminatının yüzde 25 artırıyoruz" müjdesinden polis emeklileri yararlanamayacak.

Bu nedenle,polis emeklileri ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesini talep ediyor, böylece maaşlarımda 460 lira artış olacağını ifade ediyorlar.. Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüşme yaptıklarını ve bir değerlendirmede bulunduklarını aktararak, şunları söyledi: "Teröre karşı kahramanca mücadele eden polislerimize, buradan selamlar gönderiyoruz.

Şehit polislerimize rahmet diliyor, ailelerini bağrımıza basıyoruz.Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında net artış sağlamış oluyoruz. En az 240 ve 580 liraya kadar, hayırlı mübarek olsun." ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN