Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında internet andıcı soruşturmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Islak imzalı belge davasında mahkeme Başbuğ hakkında gereğinin yapılması için savcılığa yazı yazılmasına karar vermişti.

İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılması karının ardından savcılık Başbuğ hakkında soruşturma başlattı. Ergenekon soruşturması savcısı Cihan Kansız tarafından başlatılan soruşturmada Başbuğ’un önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı belirtildi. İnternet andıcı davasında sanıklar, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç, sitelerin İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğü yönünde ifade vermişti.

Korgeneral Mehmet Eröz, 'İnternet Andıcı' emrini dönemin Genelkurmay Başkanı'nın verdiğini söylemişti. İddianameye giren ifadesinde sanık Yüzbaşı Murat Uslukılıç da kapatılan sitelerin tekrar açılması için andıcı Albay Dursun Çiçek'in talimatıyla hazırladığını anlatmıştı. Uslukılıç, Dursun Çiçek'in odalarına gelerek, "2. Başkan'dan (Hasan Iğsız) 'olur' aldım. Yeni internet siteleri için bir andıç hazırlayalım." dediğini belirtmişti. Uslukılıç'ın ifadesinde andıcın dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'a sunulduğunu, Iğsız'ın da 'Komutana arz' notu yazdığını ifade etmişti. Uslukılıç, çalışmayı dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a Dursun Çiçek'in arz ettiğini kaydetmişti. Genelkurmay Adlî Müşaviri Hıfzı Çubuklu da savcılık ifadesinde, andıcın doğru olduğunu kabul ederek parafın kendisine ait olduğunu, parafın yanındaki tarihin 16 Şubat 2009'u gösterdiğini, bu belgenin 1 Nisan 2009'da da İkinci Başkan parafıyla Genelkurmay Başkanı'na arz olunduğunu anlatmıştı.