Silopi'nin Habur Yolu kenarındaki bir boş arazide yapılan nevruz kutlamalarına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de katıldığı kutlamalar sonrası yaklaşık 2 bin kişi, ilçe merkezinde bulunan Sanat Sokağı'ndaki barış çadırına yürümek istedi. Ancak güvenlik güçleri grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine BDP'li vekil ile emniyet görevlisi arasında tartaklama yaşandı...

BDP'li Milletvekili ile polis yetkilileri arasında uzun süren yapılan görüşmeler de sonuçsuz kalınca, grup yürüyüşe geçti. Bunun üzerine güvenlik güçleri de yürümekte direnen gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Tazyikli su ile ıslandığı görülen BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile destek kuvvet olarak Şırnak merkezden gelen ve adı öğrenilemeyen görevli bir başkomiser arasında tartışma başladı. Tartışma sırasında sinirlenen BDP'li Tuncel, görevli başkomisere, bağırarak tokatladı.

BDP'li Tuncel ile başkomiser arasında tokat olayından sonra şu konuşmalar yaşandı:

Tuncel : "... ne yapıyorsunuz? (Tokat atıyor). Ne yapıyorsunuz, ne yaptınız çocuklara" dedi.

BDP'lilerin araya girdiği gözlenirken, Milletvekili Tuncel, polise yönelik hakaretlerini sürdürdü.

Başkomiser : "Sizi uyardık. Ama uymadınız. Bize taş attınız. Biz de müdahale etmek zorunda kaldık"

Tuncel : "Defolun gidin buradan. Bunun hesabını vereceksiniz"

Başkomiser : "Bir milletvekili olarak bana tokat attınız. Siz mi anlamıyorsunuz biz mi anlamıyoruz? Sizi ikaz ettik ama dinlemediniz"

Tuncel: "Nerde ikaz ettiniz. Böyle arkamızı dönerken su sıkmak kaleşliktir. Sizin gibi adi, bu halkın düşmanılığı yapmayın"

Başkomiser : "Terbiyesizlik yapmayın"

Tuncel : "Bir sürü yaralı var orda"

Başkomiser : "Siz taş attınız"

Tuncel  : "Kim taş attı. Bunun hesabın vereceksiniz. Bu halka yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Vurun beni öldürün. Ben burdayım. Beni öldürün"

Bu konuşmalardan da bir çözüm çıkmaması üzerine polisin göstericilere müdahalesi devam etti. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla göstericiler dağıltıldı. Silopi İlçesi'nde mahalle aralarına kaçan göstericiler ile bunları yakalamaya çalışan polis arasındaki koşuşturma, sokak aralarında devam etti.

internethaber.