Konya'da yasak aşk sonucu dünyaya gelen bebeklerini boğarak öldürdükten sonra toprağa gömdükleri iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 24 yaşındaki Hacer Karaca ile sevgilisi 40 yaşındaki Zekeriya Korkmaz ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 
Hacer Karaca ifadesinde, "Benim vicdanım çok rahat. Bana en büyük cezayı Zekeriya verdi" dedi. Hacer Karaca'nın tutuksuz yargılanan annesi Hayriye Karaca 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp, cezası ertelendi.
Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde oturan Hacer Karaca, tarlasında çalıştığı evli ve 4 çocuk babası Zekeriya Korkmaz ile girdiği ilişkiden hamile kaldı. Durumu sadece annesine anlatan Hacer Karaca, 13 Ekim 2009 tarihinde, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doğum yaptı. İki sevgili, doğumdan bir gün sonra, erkek bebekleriyle birlikte otomobille Pireli Deresi'ne gitti. İddiaya göre, iki sevgili 1 günlük bebeği öldürdükten sonra toprağa gömerek olay yerinden ayrıldı.
SAĞLIK GÖREVLİLERİNİN TAKİBİYLE ORTAYA ÇIKTI
Hastane personeli, 2010 Şubat ayı içinde Hacer Karaca'nın kan uyuşmazlığı olan bebeğini, verilen tarihte sağlık kontrolüne getirmediğini belirledi. Sağlık görevlileri bunun üzerine Hacer Karaca'nın oturduğu Kaşınhanı Mahallesi'ne gitti. Hacer Karaca'nın yakınları, sağlık görevlilerine, Hacer Karaca'nın bekar ve çocuksuz olduğunu söyledi. Bunun üzerine sağlık görevlileri durumu Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi. Sağlık Müdürlüğü de, Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulundu.
TUTUKLANDILAR
Ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. İlk olarak 17 Şubat 2010 tarihinde Hacer Karaca, gözaltına alındı. Hacer Karaca, sorgusu sırasında dünyaya getirdiği bebeğin Zekeriya Korkmaz'dan olduğunu ve onun bebeği boğarak öldürdükten sonra toprağa gömdüğünü söyledi. Ardından Zekeriya Korkmaz da gözaltına alındı. İki sevgili, tutuklandı.
PİŞMANIM
Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kendisini koruyamayacak bebeği kasten öldürmek ve delilleri yok etmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Zekeriya Kormaz ve Hacer Karaca ile 'suçu bildirmemek' suçundan tutuksuz olarak yargılanan Hacer Karaca'nın annesi Hayriye Karaca, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkemeye tutuklu sanıkların yanı sıra avukatları ve yakınları da katıldı.
Duruşmada son sözü sorulan Hacer Karaca, "Benim vicdanım çok rahat. Bana en büyük cezayı Zekeriya verdi" dedi. Zekeriya Korkmaz ise son sözünde," Hacer ile gönül rızasıyla ilişkiye giriyorduk. Olaydan dolayı pişmanım" dedi. 
Mahkeme heyeti, Hacer Karaca ile Zekeriya Korkmaz'a 'Kendisini koruyamayacak bebeği kasten öldürmek ve delilleri gizlemek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanıkların duruşmadaki iyi hallerini göz önüne alarak bu cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi.
Öte yandan Hacar Karaca'nın annesi Hayriye karaca'ya da 'Suçu bildirmemek' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hayriye Karaca'nın cezası da 2 yıl içerisinde başka bir suç işlememek kaydıyla ertelendi.

internet haber